Διάσημοι που αντιμετώπισαν διατροφικές διαταραχές

Αποκάλυψαν οι ίδιοι τον αγώνα τους με την ανορεξία και τη βουλιμία

Διάσημοι που αντιμετώπισαν διατροφικές διαταραχές

Επιμέλεια: Ευαγγελία Ντούρου

Οι διατροφικές διαταραχές εξελίσσονται σε μάστιγα ιδιαίτερα στις νεαρότερες ηλικίες. Μάλιστα δεν κάνουν διακρίσεις και χτυπούν ακόμα και διάσημους, επιτυχημένους ανθρώπους που δείχνουν ότι δεν τους λείπει τίποτα.

Όπως για παράδειγμα η Lady Gaga που όπως παραδέχθηκε σε συνέδριο γυναικών στην Καλιφόρνια κατάφερε να ξεπεράσει τη βουλιμία και να σώσει έτσι τη φωνή της. Όπως είχε αποκαλύψει έκανε τόσο συχνά εμετό που είχαν φθαρεί οι φωνητικές της χορδές, ενώ παρακίνησε τα κορίτσια που έχουν εμμονή με το βάρος τους να σταματήσουν τις εξαντλητικές δίαιτες.

Αγώνα με τη βουλιμία έδωσε και η πριγκίπισσα Νταϊάνα, σύμφωνα με τη βιογραφία της «Diana: Η αληθινή ιστορία». Μάλιστα μετά από τις αποκαλύψεις όλο και περισσότερες γυναίκες αποκάλυπταν ότι έπασχαν από βουλιμία γιατί ξαφνικά αισθάνονταν πιο άνετα να παραδεχθούν το πρόβλημά τους.

Οι διατροφικές διαταραχές όμως δεν είναι παθήσεις μόνο των γυναικών. Και ο Elton John παραδέχθηκε το 2002 στον Larry King ότι ήταν βουλιμικός, πέρα από τους διάφορους εθισμούς με τους οποίους έπρεπε ταυτόχρονα να παλέψει.

Τον εφιάλτη της νευρικής ανορεξίας αντιμετώπισε η Jessica Alba. Πολλά κορίτσια έχουν έρθει αντιμέτωπες με κάποια διατροφική διαταραχή, όπως κι εγώ. Όταν το σώμα μου άλλαξε και από το σώμα ενός κοριτσιού έγινε το σώμα μιας γυναίκας με τις φυσιολογικές του καμπύλες έπαθα εμμονή με το βάρος μου και την άσκηση με αποτέλεσμα να φτάσω τα 45 κιλά», είπε η γνωστή ηθοποιός σε συνέντευξή της.

Τώρα βέβαια που είναι μητέρα, έχει υιοθετήσει μια πιο υγιεινή διατροφή και δεν τρελαίνεται τόσο πολύ με τα κιλά της.

Με τη νευρική ανορεξία πάλεψαν επίσης η Mary Kate Olsen και η Nicole Richie. Τα δύο κορίτσια του Hollywood είχαν αδυνατίσει τόσο πολύ που στο τέλος τρόμαξαν και οι ίδιες και έσπευσαν να μπουν σε ειδικό κέντρο για την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.



Στα 11 της και όταν ακόμα ονειρευόταν να γίνει μπαλαρίνα, και η Ashlee Simpson βρέθηκε αντιμέτωπη με την νευρική ανορεξία. Ευτυχώς οι γονείς της το κατάλαβαν εγκαίρως και πήραν δραστικά μέτρα.

Για την περιπέτειά της με τη βουλιμία και τη νευρική ανορεξία μίλησε και η Jane Fonda στην αυτοβιογραφία της «My Life so far». Η γνωστή ηθοποιός βασανιζόταν από τον εφιάλτη των διατροφικών διαταραχών από την ηλικία των 12 ετών, μέχρι που αποφάσισε να αλλάξει σελίδα και να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Τέλος η σύζυγος του Harrison Ford, Calista Flockhart εξομολογήθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή της ότι έπασχε από νευρική ανορεξία την εποχή που πρωταγωνιστούσε στην τηλεοπτική σειρά «Ally McBeal».

«Εκείνη την περίοδο ήμουν πάρα πολύ αγχωμένη. Δούλευα 15 ώρες την ημέρα σε ένα πλατό και μετά έπρεπε να αντιμετωπίσω και το τέλος της σειράς που ήταν ουσιαστικά όλη μου η ζωή. Άρχισαν λοιπόν να μην τρώω, να κάνω υπερβολική γυμναστική και να πιέζω αφάνταστα τον εαυτό μου», είχε δηλώσει.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top