Ξεκλειδώνει και η επένδυση στον Σκορπιό με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Σάρκα και οστά παίρνουν τουριστικά project εκατοντάδων εκατομμυρίων

Τουριστικά project πολλών εκατομμυρίων ευρώ  αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά. Το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο αυξάνει τους όρους δόμησης σε όσους συνάψουν χρυσά συμβόλαια, όπως αυτό του Ρώσου μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ για τον Σκορπιό. 

Ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων με spa, αρένα ιππασίας, φάρμα, ελικοδρόμιο και αθλητικές εγκαταστάσεις επιχειρεί εδώ και χρόνια να φτιάξει ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ στο Σκορπιό. 

Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 165 εκατομμυρίων ευρώ η οποία έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα στρατηγικών επενδύσεων. 

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Με το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο όσοι κάνουν επενδύσεις στη χώρα μας άνω των 25 εκατ. ευρώ και δημιουργήσουν τουλάχιστον 100 θέσεις εργασίας θα δουν το συντελεστή δόμησης να διπλασιάζεται από το 0,3 στο 0,6. 

«Γενικά ο νόμος μας έχει έναν κεντρικό στόχο. Όσοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα είτε από το εξωτερικό αλλά είτε και από το εσωτερικό ακόμα περισσότερο τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσουν τις επενδύσεις τους. Θα βγάλουν πολλά λεφτά» δηλώνει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στο Star.   

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 

Στην ίδια κατηγορία ανήκει και η επένδυση στα Κεραμεία Χίου, ένα τουριστικό project αξίας 100 εκατομμυρίων που έχει κολλήσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια. 

Αλλά και η επένδυση του Ρώσου επιχειρηματία Βιτάλι Μπορίσοφ στην Ελούντα της Κρήτης η οποία περιλαμβάνει έργα 600 εκατομμυρίων, μεταξύ αυτών και η δημιουργία πολυτελούς μαρίνας. 

ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ 

Το Ελληνικό δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Ωστόσο εξακολουθεί να προκαλεί εντάσεις με τον Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ να κατηγορεί την κυβέρνηση για μεγαλοστομίες και τον κ.  Γεωργιάδη να απαντά:   

«Θέλω να πω στον κύριο Τσίπρα το εξής:  Η κυβέρνησή του μετά από 4,5 χρόνια κατάφερε να εκδώσει την τελευταία μέρα μια υπουργική απόφαση. Εμείς σε λιγότερο από 60 μέρες εκδώσαμε 4 ΚΥΑ ολοκληρώνοντάς όλες τις διαδικασίες τους κράτους για την έναρξη της επένδυσης».  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top