Στο πόδι οι αρχές ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν! Φύλλο και φτερό τα αρχεία που εντόπισαν στις γιάφκες των Τούρκων τρομοκρατών

Φόβοι για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου ηγέτη

Στο πόδι οι αρχές ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν

Στις 7 και 8 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στην Αθήνα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι ελληνικές αρχές βρίσκονται υπ’ ατμόν, εξαπολύοντας ανελέητο ανθρωποκυνηγητό για την ασφάλεια του Τούρκου ηγέτη και την ομαλή διαμονή του στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτών των συντονισμένων επιχειρήσεων εντάσσεται και η μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη σε διαμερίσματα στην Καλλιθέα και στο Νέο Κόσμο και κατέληξαν στη σύλληψη εννέα Κούρδων, μελών της ακροαριστερής ένοπλης οργάνωσης DHKP-C που δρα στην Τουρκία.

Διαβάστε επίσης: H ταυτότητα του «Επαναστατικού Μετώπου» και τα ευρήματα της αντιτρομοκρατικής

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική! Ποια είναι τουρκική 17Ν – Ποια η σχέση της με τη χώρα μας

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε διαμερίσματα στο Παγκράτι και το Νέο Κόσμο - Εννέα προσαγωγές Κούρδων

Πηγές της αντιτρομοκρατικής αναφέρουν ότι η έρευνα στα τρία διαμερίσματα, όπου έγινε η έφοδος βρίσκεται ακόμα στην αρχή και δεν αποκλείουν να υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις.

Αυτό που ερευνάται είναι αν, πόσοι και ποιοι έφτασαν στη χώρα μας από την Τουρκία, κυρίως μέσω της Βορείου Ελλάδος με στόχο μια επίθεση εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν, δεδομένου ότι η επίσκεψή του στη χώρα μας είχε αναγγελθεί από τον Οκτώβριο, και αυτό έδινε μεγάλα περιθώρια χρόνου για την προετοιμασία μιας επίθεσης.

Οι αρχές εξετάζουν επίσης αν υπάρχει και άλλος πυρήνας τρομοκρατών και αυτό που προβληματίζει είναι το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί ακόμα οπλισμός.

Μέσα στα διαμερίσματα όπου έγινε η χθεσινή επιχείρηση, βρέθηκαν πυροκροτητές, μπαταρίες, ρολόγια, δυναμίτης και άλλες εκρηκτικές ύλες μέσα σε βάζα, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα usb και τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων, από τα οποία οι αρχές ελπίζουν ότι θα βρουν στοιχεία για τη δράση και τις επαφές τους.

Η σύλληψη των εννέα Κούρδων έγινε πρώτη είδηση και στη γειτονική Τουρκία, με φιλοκυβερνητικές εφημερίδες να σημειώνουν ότι εδώ και καιρό υπάρχει σχέδιο εξόντωσης του Ερντογάν.

Πάντως τη χθεσινή επιχείρηση και σύλληψη των εννέα ατόμων οι αρχές τη συνδέουν με παλαιότερες υποθέσεις που είχαν χειριστεί με Κούρδους εξτρεμιστές, όπως ο εντοπισμός μιας γιάφκας στου Γκύζη, αλλά και τέσσερις συλλήψεις, μία εκ των οποίων του φερόμενου ως δολοφόνου του διευθυντή της Toyota στην Τουρκία το 2012.

Επίσης, η σύλληψη  μιας γυναίκας της ίδιας οργάνωσης στο Ηράκλειο της Κρήτης, και ακόμη δυο μελών στη Θεσσαλονίκη και τρεις συλλήψεις στα Εξάρχεια το καλοκαίρι του 2014. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top