Φαρμακευτικός ευνουχισμός βιαστών: Φουντώνει η συζήτηση από πολιτικούς 

Οι υπέρ και οι κατά: Οι δηλώσεις Βελόπουλου, Βορίδη, Πλεύρη, Φίλη   

Φαρμακευτικός ευνουχισμός για βιαστές παιδιών: Ζήτημα καθιέρωσης του μέτρου και στην Ελλάδα θέτουν πολιτικοί (Video Star)   

Φουντώνει η συζήτηση για τον φαρμακευτικό ευνουχισμό των παιδόφιλων και στην Ελλάδα, με αφορμή την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό. Ήδη εφαρμόζεται σε Ηνωμένες Πολιτείες, ευρωπαϊκές και ασιατικές  χώρες. Ωστόσο, όποιος υποβληθεί σε αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να βρίσκεται υπό φαρμακευτική αγωγή εφόρου ζωής. 

Κολωνός: Τι λέει ο 36χρονος που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της Ράνιας Τραγόμαλλου για το κεντρικό  δελτίο ειδήσεων του Star, το αδίκημα του βιασμού ανηλίκου στη χώρα μας τιμωρείται με ισόβια. Η ποινή ακούγεται μεν αυστηρή, ωστόσο υπό προϋποθέσεις ένας βιαστής  παιδιών μπορεί να βγει από τη φυλακή  στα 18 χρόνια. Η υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό που άνοιξε τη συζήτηση για βαρύτερες ποινές, έφερε στο προσκήνιο από μερίδα πολιτικών, και τον  φαρμακευτικό ευνουχισμό.  
 
«Έρχονται πολλοί συνάδελφοι στα λόγια μας, που βλέπω στα κανάλια να μιλούν για χημικό ευνουχισμό, να μιλούν για ισόβια» δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.   

Η ποινή του φαρμακευτικού ευνουχισμού πάντως εγείρει νομικά και ηθικά διλλήματα.  Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, πρότεινε  υφ ‘ορον απόλυση  για τους  καταδικασμένους παιδόφιλους με συναίνεση σε φαρμακευτικό ευνουχισμό. 

«Εθελοντικά εάν κάποιος από αυτούς του εγκληματίες επιθυμεί  να κάνει την ιατρική πράξη του χημικού ευνουχισμού τότε αυτό θα μπορούσε να οδηγεί σε ενεργητικά αποτελέσματα σε σχέση με την ποινική του μεταχείριση» δήλωσε.  

Βορίδης: Να εξεταστεί υπό προϋποθέσεις ο χημικός ευνουχισμός σε παιδόφιλους

Ο φαρμακευτικός ευνουχισμός εφαρμόζεται σε αρκετές χώρες 
 

Αρκετές χώρες εφαρμόζουν εθελοντικά ή μη τέτοιες μεθόδους σοφρωνισμού. Ανάμεσ’α  τους οι ΗΠΑ, η Δανία, η Γερμανία, ο Καναδάς, η Βρετανία. Η Τσεχία είναι η μόνη χώρα που επιτρέπει τον χειρουργικό ευνουχισμό. 

«Πήρε λοιπόν τα φάρμακα έχει καταστολή μέσα στη φυλακή, τι να την κάνει μέσα στην φυλακή; Αφέθηκε ελεύθερος,  οι παρενέργειες τελειώνουν, η σεξουαλική ανώμαλη επιθυμία επανέρχεται, άρα δεν είναι αυτή η λύση» δήλωσε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star o ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας. 

«Ο όρος ‘ευνουχισμός’ είναι ατυχής διότι νομίζεις πως η θεραπεία είναι μη αναστρέψιμη» διευκρινίζει ο Λεν Στάροβιτς, ειδικός σε σεξουαλικά εγκλήματα.   
 

Πλεύρης: Να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τους παιδοβιαστές – Φίλης: Δεν είναι λύση οι βιασμοί και οι εκτελέσεις  

 

Υπάρχουν όμως και αυτοί που διαφωνούν με τον ευνουχισμό, όπως και με την υπό όρους αποφυλάκιση των βιαστών, προτού εκτίσουν τη ποινή τους, όπως ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος δήλωσε: «Υπάρχουν εγκλήματα  για τα οποία δεν πρέπει να υπάρχει υφ όρων απόλυση».

Πλεύρης: Σε κάποια εγκλήματα δεν πρέπει να υπάρχει δεύτερη ευκαιρία


«Οι απαντήσεις δεν είναι ποτέ η εξαχρείωση, οι ευνουχισμοί ή οι εκτελέσεις» δήλωσε από  την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. 

Ποινικό μητρώο για παιδοβιαστές
 
 

Η κυβέρνηση προς το παρόν προετοιμάζει ειδικό ποινικό μητρώο για τους παιδόφιλους. Θα βοηθήσει ώστε να μην προσλαμβάνονται σε χώρους που βρίσκονται παιδιά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top