Τσίπρας: Πρωθυπουργός ξανά ο Μητσοτάκης μόνο αν συνεργαστεί με Βελόπουλο

Για ενέργεια: Ο Μητσοτάκης πριμοδοτεί την αισχροκέρδεια

«Η μόνη δυνατότητα να είναι ξανά πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης είναι να συνεργαστεί με τον κ. Βελόπουλο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επίθεση στην κυβέρνηση: «Σήμερα, 4 χρόνια μετά την έξοδο της χώρας μα από τα μνημόνια, βρισκόμαστε ξανά μπροστά σε μεγάλες δυσκολίες. Αν δεν είχαμε καταφέρει να ρυθμίσουμε  το χρέος και να αφήσουμε ένα δημοσιονομικό απόθεμα, σήμερα η χώρα θα ήταν με το κεφάλι στο νερό».

ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΔΕΗ εκβιάζει μέσω εισπρακτικών εταιρειών»  

Με σαφείς αιχμές, μάλιστα, πρόσθεσε ότι «αν είχα 50 δισ. ευρώ να μοιράσω σε 4 χρόνια διακυβέρνησης θα έβγαινα πρωθυπουργός εσαεί».

«Οι εκλογές που έρχονται θα είναι οι πρώτες δημοκρατικές εκλογές στον τόπο»

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, που δίνουν προβάδισμα σε Νέα Δημοκρατία (8,4 μονάδες στην πιο πρόσφατη, της Metron Analysis για το Mega) o κ. Τσίπρας είπε ότι ο πρώτος που δεν την εμπιστεύεται είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Γιατί δεν είναι εύκολη μία ξένη παρέμβαση στις ελληνικές εκλογές

«Γιατί εάν ήταν 8 και 10 και 15 μονάδες, δε θα έκανε εκλογές να τις κερδίσει, να καθαρίσει και να τελειώνει; Ή μήπως θέλετε να πιστέψουμε ότι ο άνθρωπος, που έδινε εντολή να παρακολουθούνται οι πολιτικοί του αντίπαλοι, έχει μια θεσμική ευθύνη και σέβεται τους θεσμούς», είπε.

«Μια κυβέρνηση πολυκομματική δεν είναι αβεβαιότητα και ανασφάλεια. Αστάθεια είναι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις με μπόνους και αλαζονεία», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

Σχετικά με τις εκλογές με την απλή αναλογική, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «οι εκλογές με ένα δίκαιο σύστημα, δεν είναι εκλογές που θα δημιουργήσουν αδιέξοδα. Θα είναι οι πρώτες δημοκρατικές εκλογές στον τόπο». Σύμφωνα με τον ίδιο, τις προϋποθέσεις για συνεργασίες θα τις δημιουργήσει ο κόσμος.

Δημοσκόπηση GPO για το Star: Ποιος αρχηγός «νίκησε» στη ΔΕΘ

«Μια κυβέρνηση πολυκομματική δεν είναι αβεβαιότητα και ανασφάλεια. Αστάθεια είναι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις με μπόνους και αλαζονεία», σημείωσε.

«Έχουμε ένα μοντέλο πριμοδότησης της αισχροκέρδειας»

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η ακρίβεια έχει «τσακίσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις» και πως ο πληθωρισμός είναι μοναδικός στην Ευρώπη.

Ενέργεια: «Ξεπουλάνε» οι ηλεκτρικές κουβέρτες – Πόσο κοστίζει η χρήση τους

«Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι πως το αντιμετωπίζει. Έχουμε ένα μοντέλο πριμοδότησης της αισχροκέρδειας, όταν στην Ευρώπη έχουμε ένα κύμα κρατικοποιήσεων. Στην Ελλάδα, αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατικοποίησε τη ΔΕΗ», είπε.

«Απέναντί στην απειλή της εθνικής κυριαρχίας είμαστε όλοι ενωμένοι», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις / Βίντεο: ΑΝΤ1

Όπως τόνισε, «οι αγορές δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», σημειώνοντας πως «στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι».

«Μόλις κατήγγειλε τις παρακολουθήσεις ο Ανδρουλάκης, άρχισε να καταποντίζεται»

Για το θέμα των παρακολουθήσεων, είπε ότι αυτό που οι πολίτες «δεν μπορούν να κατανοήσουν είναι αυτή την πρεμούρα να μας αποδείξουν ότι αυτό το μεγάλο σκάνδαλο για τη δημοκρατία μας, των παρακολουθήσεων, σώνει και καλά πρέπει να αποδειχθεί ότι δεν απασχολεί κανέναν στην ελληνική κοινωνία».

Μητσοτάκης: Πρόσθετες δικλείδες ασφαλείας για την ΕΥΠ 

Παράλληλα, είπε πως δεν μπορούν να κατανοήσουν και το ότι «αμέσως μετά που ο Ανδρουλάκης κατήγγειλε το σκάνδαλο αυτό άρχισε να καταποντίζεται. Ότι δηλαδή ο θύτης κερδίζει και ότι το θύμα χάνει».

Πρόεδρος ΑΔΑΕ στην Εξεταστική: Δεν εντοπίστηκαν ευρήματα παρακολουθήσεων   

«Όλοι ενωμένοι απέναντι στην απειλή της εθνικής κυριαρχίας»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις, είπε πως «χρειάζεται ψυχραιμία, δεν είναι η πρώτη φορά που προβάλλουν τέτοιες διεκδικήσεις. Είναι, όμως, η πρώτη φορά που τις προβάλλουν με τέτοια ένταση».

Μητσοτάκης: Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια – Μόνη της η Τουρκία

«Απέναντί στην απειλή της εθνικής κυριαρχίας είμαστε όλοι ενωμένοι. Δεν έχει (ο Ερντογάν) απέναντί του έναν αδύναμο και απερχόμενο πρωθυπουργό, αλλά όλο τον ελληνικό λαό», είπε, σημειώνοντας πως ο ίδιος θα ήθελε «μια εξωτερική πολιτική με αρχή, μέση και τέλος».

Ελληνοτουρκικά: Τα παράπονα Ερντογάν μετά την «πόρτα» από τον Λευκό Οίκο

Για Πολυτεχνειούπολη: Όπου υπάρχει έγκλημα, υποχρέωση της ΕΛΑΣ να παρεμβαίνει

Σχολιάζοντας το θέμα της συμμορίας στην Πολυτεχνειούπολη, όπου συνελήφθη από την αστυνομία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως είναι υποχρέωση της ΕΛΑΣ να παρεμβαίνει σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας υπάρχει έγκλημα.

«Έσκο»: Όπλα, συμμορίες και χλιδάτες διακοπές - Φωτογραφίες ντοκουμέντο

Όπως είπε, έχουν ευθύνες οι πρυτάνεις, «αλλά οι εστίες είναι ευθύνη του υπουργείου Παιδείας».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «επικοινωνιακή φούσκα» την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, λέγοντας πως θα ήταν καλύτερα «να στείλουμε αυτά τα παιδιά στις γειτονιές».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top