Μητσοτάκης: Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια – Μόνη της η Τουρκία

«Θα συνεχιστεί η στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις»

«Κανένας εθνικός προϋπολογισμός δεν είναι σε θέση να καλύψει ένα κύμα ακρίβειας που διαπερνά τα εθνικά σύνορα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «απαιτούνται, εκτός από εθνικές πολιτικές και τολμηρές ευρωπαϊκές αποφάσεις». Τόνισε, μάλιστα, πως «η πρότασή μας για ένα συνολικό πλαφόν στο φυσικό αέριο που εισάγεται στην Ευρώπη, αρχίζει να αποκτά μια πρόσθετη δυναμική».

Υπερπτήσεις και απειλές «καίνε» το σενάριο συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν 

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως χρειάζονται σημαντική στήριξη τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, αλλά «τόση ώστε να μην υπονομεύεται η οικονομία συνολικά».

Ο τραγουδιστής των System of a Down δίνει εύσημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Η άλλη πλευρά μπορεί να επαναλαμβάνει τα ψέματα και τις απειλές, όμως σε αυτό το γαϊτανάκι έχει μείνει μόνη», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο

«Η άλλη πλευρά μπορεί να επαναλαμβάνει τα ψέματα και τις απειλές, όμως σε αυτό το γαϊτανάκι έχει μείνει μόνη», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο / Eurokinissi

«Είμαστε από τους πρωταγωνιστές στην Ευρώπη στη στήριξη για την ακρίβεια, εξαντλούμε τα περιθώρια, χωρίς να τα υπερβούμε», εξήγησε, ξεκαθαρίζοντας πως θα συνεχιστεί η στήριξη για τις ενεργειακές ανατιμήσεις αλλά με “έξυπνα” κίνητρα για την εξοικονόμηση ενέργειας

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν αμφισβητείται η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η κυβέρνηση πορεύεται με καθαρό οδικό χάρτη, επισημαίνοντας πως ήδη δρομολογούνται τα πρώτα μέτρα, από αυτά που ανακοινώθηκαν στη Θεσσαλονίκη». 

Οι «ύπουλες» ηλεκτρικές συσκευές που «βάζουν φωτιά» στον λογαριασμό

Όπως είπε, η ελληνική κοινωνία έχει επιδείξει μεγάλη ωριμότητα και αντιλαμβάνεται τις συνέπειες εισαγόμενων κρίσεων: «Εκτιμά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να διατηρήσει τη συνοχή της κοινωνίας, χωρίς να ναρκοθετεί την επόμενη μέρα».

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν: «Μόνη η Τουρκία στο γαϊτανάκι των ψεμάτων»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, κλείνοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση και στα ελληνοτουρκικά.

Μητσοτάκης: Ο Ερντογάν έχει εμμονή με την Ελλάδα - Κόκκινη γραμμή τα νησιά

«Ό,τι είχε να πει η Ελλάδα, το είπε στον ΟΗΕ. Τόσο για τις κόκκινες γραμμές της, όσο και για τη φιλική της διάθεση στον τουρκικό λαό», σημείωσε.

«Η άλλη πλευρά μπορεί να επαναλαμβάνει τα ψέματα και τις απειλές, όμως σε αυτό το γαϊτανάκι έχει μείνει μόνη», συμπλήρωσε, στέλνοντα σαφές μήνυμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Εμείς μένουμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα στις καθαρές θέσεις μας, με την ισχύ του Διεθνούς Δικαίου, την επιφυλακή των Ενόπλων Δυνάμεων και τη συμπαράσταση των συμμάχων μας. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ίσως πρέπει να ασχοληθούν με αυτήν όσοι λένε πολλά. Να επιλέξουν, αντί για τις πύρινες λέξεις, τον δρόμο του διαλόγου και των δημιουργικών πράξων. Απέναντί τους δεν έχουν μόνο την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη και τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top