Μητσοτάκης: Ο Ερντογάν έχει εμμονή με την Ελλάδα - Κόκκινη γραμμή τα νησιά

Γενική Συνέλευση ΟΗΕ: Ο πρωθυπουργός απαντά στα fake news του Ερντογάν

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΟΗΕ - OPEN

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε ομιλία στην 77η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 23:00 ώρα Ελλάδος και αναφέρθηκε στα fake news που διασπείρει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαντώντας στην τουρκική προκλητικότητα τείνοντας χείρα φιλίας στην Τουρκία.

Mητσοτάκης στον ΟΗΕ: Τι απαντά στις απειλές της Τουρκίας 

Ζήτησε να λυθούν τα προβλήματα Ελλάδας - Τουρκίας στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Επικαλέστηκε μάλιστα τη συμφωνία φιλίας και ειρήνης μεταξύ Βενιζέλου και Ατατούρκ το 1930.

μητσοτάκης σε ΟΗΕ

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΟΗΕ/ AP Images

«Η αμφισβήτηση από την πλευρά της Τουρκίας της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου αποτελεί για εμένα, αλλά και όλους τους Έλληνας κόκκινη γραμμή, δεν θα την ανεχθούμε, είναι ανυπόστατη και απαράδεκτη» διαμήνυσε χαρακτηριστικά από το βήμα της 77ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
Ακόμα, έκανε λόγο για εντεινόμενη αναθεωρητική ατζέντα κατά της Ελλάδας από την Τουρκία και κατηγόρησε την Άγκυρα ότι συνεχίζει να διαδραματίζει έναν αποσταθεροποιητικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο. 

«Οι απειλές του κυρίου Ερντογάν ότι θα έρθουμε νύχτα εφόσον το αποφασίσουμε προσιδιάζει με ρητορική επιτιθέμενου» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και χαρακτήρισε εξόχως ανησυχητική την εντεινόμενη επιθετική ρητορική της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας, τις πολλαπλές παραβιάσεις τα fake news και την άρνηση από την πλευρά της τουρκικής ηγεσίας για διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες.
 
Ο πρωθυπουργός τόνισε η Άγκυρα εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό και έκανε λόγο για εκστρατεία fake news σε ό, τι αφορά την κατάσταση με τις μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως η Ελλάδα εξακολουθεί να προστατεύει τα σύνορά της, σεβόμενη πάντα το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
 
«Είμαι πάντα ανοιχτός στο διάλογο επί τη βάση του διεθνούς δικαίου» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επεσήμανε ότι η πλειοψηφία των πολιτών των δύο χωρών θεωρούν αλλήλους γείτονες και όχι εχθρούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top