Γιατί δεν είναι εύκολη μία ξένη παρέμβαση στις ελληνικές εκλογές

Οι πληροφορίες για τις κινήσεις της Ρωσίας έχουν φέρει ανησυχία στην Αθήνα

Οι πληροφορίες για τις κινήσεις της Ρωσίας έχουν φέρει ανησυχία στην Αθήνα, αλλά και πολλά σενάρια με το βλέμμα στις εκλογές που θα γίνουν του χρόνου την άνοιξη.

Όπως μετέδωσε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα, τα σενάρια είναι αναμενόμενα, όταν έχουν γίνει όσα έχουν γίνει διεθνώς, αλλά όπως του εξηγούσαν άνθρωποι που κάνουν και έχουν κάνει εκλογές, μια παρέμβαση ξένης δύναμης στις ελληνικές εκλογές δεν είναι εύκολη. 

Γιατί σε αντίθεση με τις ΗΠΑ που ψηφίζουν σε ηλεκτρονικά μηχανήματα, εμείς ψηφίζουμε στο χέρι και σε κάλπη και η καταγραφή ψήφου και σταυρών γίνεται πάλι στο χέρι, επικυρώνεται από δικαστικό αντιπρόσωπο εγγράφως, ενώ υπάρχουν και 7 αντίτυπα του εκλογικού πρακτικού, πριν περαστεί στο ηλεκτρονικό σύστημα και σταλεί στην κεντρική βάση. 

Με άλλα λόγια, η Ρωσία ή άλλη δύναμη, θα μπορούσε θεωρητικά να προσπαθήσει να ασκήσει επιρροή γενικώς, αλλά είναι πρακτικά αδύνατον στην ίδια τη διαδικασία. 

Για το θέμα της εκλογικής προετοιμασίας και της κυβερνοασφάλειας έχουν γίνει συσκέψεις και στο Υπουργείο Εσωτερικών με την Singular Logic που διενεργεί τις εκλογές, αλλά ο κίνδυνος ρωσικής παρέμβασης θεωρείται ισχνός. 

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top