Οικονόμου σε Ακάρ: Έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

«Η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να κάνει βήμα πίσω», τόνισε ο κ. Οικονόμου

O Γιάννης Οικονόμου κλήθηκε να σχολιάσει τις σημερινές εκ νέου προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Τρίτης. «Η κυβέρνηση τοποθετείται με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα», τόνισε μεταξύ άλλων. 

Τουρκία: Σήμερα ο απόπλους του γεωτρύπανου «Αμπντουλχαμίτ Χαν»

Παράλληλα, σημείωσε ότι υπάρχει επαγρύπνηση στην ελληνική πλευρά που είναι σε ετοιμότητα να υπερασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και να δράσει όπως πρέπει με βάση τη νομιμότητα, ενώ υπογράμμισε πως η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να κάνει βήμα πίσω όσον αφορά τα θέματα της εθνικής της κυριαρχίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο στόχαστρο του υπουργού Άμυνας  μπήκε για μια ακόμα φορά το ΚαστελόριζοΟ Ακάρ είπε πως η απόσταση του Καστελόριζου από την Τουρκία είναι μόνο 1.950 μέτρα και ότι οι φοιτητές των τουρκικών στρατιωτικών σχολών μπορούν να κολυμπήσουν μέχρι εκεί.  Αναφερόμενος δε σε κάποιον Έλληνα υπουργό, ο οποίος φέρεται να είπε «αν μπορούν ας έρθουν», ο Ακάρ απάντησε «αν θέλει ο Θεός μπορεί να συμβεί κι αυτό».

Απειλές Τσελίκ για το γεωτρύπανο: «Η Τουρκία είναι ασταμάτητη»

«Ρητορικές υπερβολές και πλειοδοσία προκλήσεων από το πολιτικό προσωπικό της Τουρκίας δεν προσθέτει τίποτα παραπάνω στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», σχολίασε από μεριάς του ο κ. Οικονόμου επισημαίνοντας: «ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, η χώρα έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει την ειρήνη στην περιοχή και τη σταθερότητα. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε βήμα πίσω σε ότι αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία».

«Τα εθνικά μας δίκαια είναι προστατευμένα και η παγκόσμια κοινότητα έχει εμπεδώσει ότι η Ελλάδα είναι με την πλευρά του δικαίου. Θέλουμε ειρήνη και σταθερότητα και θα την υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο. Την πλειοδοσία δηλώσεων την παρακολουθούμε και δεν θα προσθέσει κάτι παραπάνω στην εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Είμαστε δύναμη ειρήνης και ασφάλειας», σχολίασε στη συνέχεια. 

Νέα επίθεση από Τουρκία: Η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης

«Θα ήταν μια καλή ιδέα να γίνει ένας αγώνας ειρήνης ανοικτής θαλάσσης με Έλληνες και Τούρκους κολυμβητές. Είναι καλύτερα να δούμε πιο αποφορτισμένα το όλο ζήτημα και να μην δημιουργούνται εστίες έντασης. Το χρειάζεται η Ευρώπη και οι δυο χώρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top