Ενέργεια: Η απάντηση της κυβέρνησης για τα σενάρια απαγόρευσης κυκλοφορίας

«Εκλογές στο τέλος της 4ετίας» είπε ο Γιάννης Οικονόμου

Κατηγορηματικά διέψευσε το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν σχέδια για εξοικονόμηση ενέργειας, όπως μείωση των μετακινήσεων με ΙΧ και υποχρεωτική τηλεργασία κάποιες ημέρες τις εβδομάδας, στη βάση των προτάσεων της Κομισιόν, ο Γιάννης Οικονόμου.

«Προφανώς και δεν υπάρχει καμία σκέψη για απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων, κλπ. για εξοικονόμηση καυσίμων», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αυτό είναι το σχέδιο της χώρας για πιθανό ενεργειακό black out

Πότε καταργούνται τα αυτοκίνητα βενζίνης και diesel

Σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας είναι μια ιστορία «που πρέπει να δούμε με μεγάλη προσοχή».

Από ρεκόρ σε ρεκόρ πηγαίνει η τιμή της βενζίνης  

«Ωστόσο, δε μιλάμε για υποχρέωση. Καμία κυβέρνηση δε θα πει σε κάποιον πολίτη σε πόσους βαθμούς να βάλει το air-condition ή πόσες φορές θα ανάψει τον θερμοσίφωνα. Μπορεί, όμως, να αντιληφθεί ο καθένας μας τι όφελος θα είχε στην τσέπη του με μια διαφορετική πολιτική στο θέμα της ενέργειας», σημείωσε.

Ρεύμα: Μειωμένη κατά 85% η ρήτρα αναπροσαρμογής από τον Ιούλιο

Συνεχίζοντας, τόνισε πως εκεί που μπορεί να υπάρξει παρέμβαση στο θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας είναι στο Δημόσιο: «Εκεί μπορούμε να μελετήσουμε τι όφελος θα μπορούσε να υπάρχει από διάφορες παρεμβάσεις».

Lockdown για κορωνοϊό

Κατηγορηματικά διέψευσε το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν σχέδια για εξοικονόμηση ενέργειας, όπως μείωση των μετακινήσεων με ΙΧ, ο Γιάννης Οικονόμου / Eurokinissi

«Εκλογές στο τέλος της 4ετίας»

Ο κ. Οικονόμου έβαλε τέλος στα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Πώς θα κάνετε αίτηση για επιδότηση

«Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Οτιδήποτε άλλο ακούγεται είναι εκτός πραγματικότητας», ξεκαθάρισε.

Κομισιόν: Άδειες fast track για ΑΠΕ και υποχρεωτικά φωτοβολταϊκά

Απαντώντας στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κ. Οικονόμου ανέφερε: «Η ΝΔ, με βάση τη δουλειά της, θα απευθυνθεί με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό και θα ζητήσει να αξιολογηθεί το έργο της. Να συγκρίνει τη διακυβέρνηση του σήμερα με την προηγούμενη και να αποφασίσει. Πιστεύουμε ότι η σταθερή διακυβέρνηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αυτοδύναμη Ελλάδα».

Ξεκινά το απόγευμα το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Για Χαμόγελο του Παιδιού: Θα διευθετηθούν οι διαφορές

«Υπάρχουν κάποιες διαφορές που σεβόμαστε και θα διευθετηθούν για να μην υπάρχουν προβλήματα», σχολίασε ο κ. Οικονόμου, αναφορικά με το θέμα για το Χαμόγελο του Παιδιού και την κόντρα, που έχει ξεσπάσει, ανάμεσα στην υφυπουργό Εργασίας αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Όπως είπε, αυτό που επιχειρεί η κυβέρνηση είναι να φτιάξει πλαίσιο με κανόνες για τα ιδρύματα αυτά, για να διασφαλίζονται οι καλύτερες δυνατές συνθήκες και να κλείσει κάθε παράθυρο κακοποίησης των παιδιών αλλά και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την αποϊδρυματοποίησή τους».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top