Τουρκία: Βασικός ο ρόλος μας στη διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή

Πηγές ΥΠΕΞ: Τουλάχιστον οξύμωρο, δε χρειάζεται σχολιασμός

Τσαβούσογλου

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Αθήνας προχώρησε η Άγκυρα, κατηγορώντας τη χώρα μας ότι δεν μπορεί να χωνέψει  τον κρίσιμο ρόλο που παίζει η Τουρκία στην περιοχή στο πλαίσιο της διατήρησης της ειρήνης και της σταθερότητας.

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια μετά την τετραμερή διάσκεψη με τους ομολόγους του από την Κύπρο, την Αίγυπτο και τη Γαλλία, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Ελλάδα είναι ανήμπορη να χωνέψει τον βασικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της και το άμεσο περιβάλλον της», αναφέρει η ανακοίνωση.

Δένδιας: Τι εξηγήσεις έδωσε ο Ισπανός ΥΠΕΞ για τη συμφωνία με Τουρκία

«Οι προσπάθειες της Ελλάδας να ανταγωνιστεί την Τουρκία σε όλα τα θέματα, να προτιμά την ένταση από τη συνεργασία και να προσπαθεί να δημιουργήσει τεχνητές συμμαχίες κατά της Τουρκίας είναι μάταιες. Καλούμε την Ελλάδα, που καθημερινά κάνει εχθρικές και προκλητικές δηλώσεις για την Τουρκία, σε κοινή λογική, ειλικρίνεια και εντιμότητα», καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Πηγές ελληνικού ΥΠΕΞ: Τουλάχιστον οξύμωρο, δε χρειάζεται σχολιασμός

«Αποτελεί τουλάχιστον οξύμωρο η Τουρκία να ισχυρίζεται ότι εργάζεται για την διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή και παράλληλα να κατηγορεί την Ελλάδα ότι προτιμά την ένταση, την στιγμή κατά την οποία είναι ευρέως γνωστό ότι με τις παράνομες ενέργειές της, η Τουρκία αποσταθεροποιεί την Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή», σχολιάζουν διπλωματικής πηγές, απαντώντας στην τουρκική ανακοίνωση.

Στην Ελλάδα έρχεται ο ΥΠΕΞ της Ισπανίας μετά τη διαμαρτυρία Δένδια! 

«Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους και δεν χρήζουν περαιτέρω σχολιασμού. Η Ελλάδα, με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο, καλλιεργεί σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με όλες τις χώρες της περιοχής που ασπάζονται τις αρχές αυτές», προσθέτουν και καταλήγουν: «Μόνο κατά τις τελευταίες δύο ημέρες, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε συναντήσεις με τους ομολόγους του της Αιγύπτου, του Ιράκ, της Ιορδανίας, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, καθώς και τους Υφυπουργούς Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ομάν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top