Αποκάλυψη Star: Στρατηγική συμφωνία Ελλάδας – Μεγάλης Βρετανίας

Οι υπογραφές αναμένεται να πέσουν τις επόμενες εβδομάδες

Μετά τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν την υπογραφή στρατηγικής συμφωνίας και με τη Μεγάλη Βρετανία. Οι διαπραγματεύσεις είναι ένα βήμα πριν την οριστικοποίηση του τελικού κειμένου και σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Πέτρου Μποτσαράκου, απομένουν μόνο οι τελευταίες εκκρεμότητες.

Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας: Κίνηση - ματ στο Αιγαίο

Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία θα υπογράψουν διμερή συμφωνία, συνάπτοντας εταιρική στρατηγική σχέση. Οι υπογραφές αναμένεται να πέσουν τις επόμενες εβδομάδες ανάμεσα στον Νίκο Δένδια και τη νέα υπουργό εξωτερικών Λιζ Τρας, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντα της στις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο Νίκος Δένδιας είχε προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις με τον προηγούμενο υπουργό Εξωτερικών, Ντέιβιντ Ράαμπ, με τον οποίο ήταν σε ανοιχτή γραμμή από τον Φεβρουάριο.

Η συμφωνία θα περιλαμβάνει όλους τους κρίσιμους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας αλλά και της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και θα καθιστά τη Μεγάλη Βρετανία εταίρο της Ελλάδας πάρα το Brexit. Θα είναι όμως και  μια πολυεπίπεδη συμφωνία, καθώς θα  εκτείνεται στο εμπόριο και την οικονομία, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top