Πέτσας για εμβολιασμό: Ισχυρό κίνητρο το να χάσει κανείς το εισόδημά του

Για rapid test: Να αναλάβουν οι τζαμπατζήδες το κόστος που τους αναλογεί

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο για επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμών, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, ο Στέλιος Πέτσας.

«Πάντα αυτό είναι μια επιλογή, εάν επιδεινωθούν τα υγειονομικά δεδομένα. Ή εαν αυτό κριθεί απαραίτητο από τους ειδικούς και για άλλες υπηρεσίες», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενους στους εργαζόμενους στο Δημόσιο, σημείωσε πως αυτό εξαρτάται με το εάν είναι σε υπηρεσίες πρώτης γραμμή, δηλαδή εάν έρχονται σε επικοινωνία με το κοινό.

Έρχεται επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Ποιους θα αφορά

Όσον αφορά το μέτρο της αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, είπε: «Το να χάσει κανείς το εισόδημά του είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο να κάνει το εμβόλιο. Αυτό αποδείχθηκε από το άλμα που έγινε στα ποσοστά εμβολιασμούς στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Προσδοκούμε ο εμβολιασμός να επιταχυνθεί και στο λοιπό υγειονομικό προσωπικό, όπου φαίνεται ότι υπάρχει ένα χαμηλό ποσοστό, αλλά και σε άλλες κατηγορίες εργαζόμενων».

«Δεν εξαιρείται από τα μέτρα η Εκκλησία»

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΣ απάντησε και στην κριτική, που γίνεται στην κυβέρνηση, ότι δεν συμπεριέλαβε στα μέτρα, που ανακοινώθηκαν την Τρίτη 24 Αυγούστου, την Εκκλησία.

Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους - Σε ισχύ από 13/9

«Δε νομίζω ότι εξαιρείται η Εκκλησία. Υπάρχουν ανακοινώσεις, και στη γενική παλέτα των μέτρων στις χθεσινές ανακοινώσεις, και για την Εκκλησία και την προσέλευση των πιστών», είπε.

Για rapid test: Να αναλάβουν οι τζαμπατζήδες το κόστος που τους αναλογεί

Σχετικά με τα δωρεάν rapid test του ΕΟΔΥ, τα οποία δε θα γίνονται πλέον για μη εμβολιασμένους από 13 Σεπτεμβρίου, ο κ. Πέτσας είπε πως «τα πάντα σε αυτή τη ζωή έχουν ένα κόστος».

Νέα μέτρα: Το παρασκήνιο των αποφάσεων για τους ανεμβολίαστους

«Έχουμε διαθέσει δωρεάν τα εμβόλια και προσπαθούμε να πείσουμε εδώ και 8 μήνες τους πολίτες να το κάνουν. Πρέπει κάποια στιγμή να προστατέψουμε και τα χρήματα των φορολογούμενων, αλλά και να δώσουμε κίνητρο στους ανεμβολίαστους να το κάνουν. Το οικονομικό κόστος για να πληρώνει κανείς από την τσέπη του τα rapid test είναι ένα ακόμη κίνητρο. Και όχι να είναι ο τζαμπατζής, που χρησιμοποιεί τις δομές, όταν κάποιοι άλλοι πληρώνουν γι΄αυτό», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top