Δένδιας: «Έσφαξε με το βαμβάκι» την Τουρκία από τα Ιεροσόλυμα

«Υπάρχουν χώρες στη γειτονιά μας που αναβιώνουν παλιές αυτοκρατορίες»

Στα Ιεροσόλυμα βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου συμμετείχε σε τριμερή συνάντηση με τους ομολόγους του της Κύπρου και του Ισραήλ.  

Ο υπουργός «έσφαξε με το βαμβάκι» την Άγκυρα και μάλιστα από το Ισραήλ. Τόνισε τους στενούς δεσμούς της Τουρκίας με τους Ταλιμπάν, οι οποίοι τη χαρακτήρισαν φιλική χώρα. Ο Νίκος Δένδιας «φωτογράφισε», μάλιστα, την Τουρκία, μιλώντας για χώρες που θέλουν να αναβιώσουν παλιές αυτοκρατορίες.

Υπάρχουν χώρες στη γειτονιά μας που, σε αντίθεση ακόμη και με το συμφέρον των κοινωνιών τους, προσπαθούν να αναβιώσουν παλιές αυτοκρατορίες και παλιές αντιλήψεις.

Τριμερής - Νίκος Δένδιας

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως με τους ομολόγους του Νίκο Χριστοδουλίδη και Γαΐρ Λαπίντ εξέτασαν τις εξαιρετικά ανησυχητικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή: «Θρησκευτικός φανατισμός, τρομοκρατία, ένα “τόξο φονταμενταλισμού” που εκτείνεται από τη Βόρεια Αφρική στην Ανατολική Μεσόγειο και φτάνει μέχρι την Κεντρική Ασία και το Αφγανιστάν. Οι Ταλιμπάν θεωρούν την Τουρκία σύμμαχο, έκαναν σαφή δήλωση ότι η Τουρκία είναι μια φιλική χώρα. Και η Χαμάς συνεχάρη τους Ταλιμπάν».

Η σημερινή τριμερής στα Ιεροσόλυμα επικεντρώθηκε στις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και στο ενδεχόμενο ενός νέου κύματος προσφύγων, όπως και στα ενεργειακά θέματα στην ανατολική Μεσόγειο. Συζητήθηκαν επίσης η κλιματική κρίση και οι φωτιές, η πανδημία και η προστασία του περιβάλλοντος.

Νίκος Δένδιας - Τριμερής συνάντηση

Ο Νίκος Δένδιας είχε συναντήσεις επίσης με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, τον Πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό και υπουργό Άμυνας.  

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top