Δένδιας: Δεν υπέγραψε πρόταση παρασημοφόρησης   

«Μποφόρ» με τη Σακελλαροπούλου λόγω «διαρροών» από το Προεδρικό Μέγαρο  

«Μποφόρ»  σηκώθηκαν ξαφνικά στις σχέσεις της Προεδρίας της Δημοκρατίας και του Υπουργείου Εξωτερικών. Όπως εξήγησε η Κατερίνα Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, όλα ξεκίνησαν όταν η Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε τη λίστα των ατόμων που θα παρασημοφορούσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου,  με την ευκαιρία της  επετείου για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Προεδρικό Μέγαρο: Τι συζήτησαν στη δεξίωση οι πολιτικοί αρχηγοί 

Στη λίστα ήταν και το όνομα του ακτιβιστή και διασώστη προσφύγων, Ιάσονα Αποστολόπουλου, για τον οποίον υπήρξαν αντιδράσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, να ακυρωθεί η παρασημοφόρησή του. 

Προεδρικό Μέγαρο: Παρουσίες και εμφανίσεις που έκλεψαν τις εντυπώσεις 

Πηγές της Προεδρίας προσπάθησαν να «χρεώσουν» στον Υπουργό Εξωτερικών την ευθύνη μέσω της «διαρροής» ότι  «η Πρόεδρος δέχεται απλώς την εισήγηση του ΥΠΕΞ για τα πρόσωπα». 

Τη δικαιολογία αυτή απέρριψαν με έντονο τρόπο συνεργάτες του Υπουργού Εξωτερικών, καθιστώντας σαφές ότι δεν υπάρχει πρόταση που να έχει υπογράψει ο Νίκος Δένδιας ούτε το Προεδρικό Διάταγμα που απαιτείται σύμφωνα με τον Νόμο. 

Δένδιας από Κύπρο: Ο Αττίλας κινήθηκε πάλι - Η παρανομία δεν είναι Δίκαιο

Συγκεκριμένα επισήμαναν ότι ο Υπουργός Εξωτερικών ενημερώθηκε μεν για τα ονόματα στη λίστα, όμως δεν έκανε ούτε κάποιο σχόλιο, ούτε κάποια πρόταση, ούτε προσυπέγραψε Προεδρικό Διάταγμα. 

Εξηγήσεις ζήτησε η αξιωματική αντιπολίτευση, υποβάλλοντας σχετική ερώτηση στη Βουλή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top