Δένδιας: Ανάγκη διεύρυνσης των μελών της Διάσκεψης για τον αφοπλισμό

Παρέμβαση υπ.Εξωτερικών στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό 2021

Στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό 2021 των Ην. Εθνών με μαγνητοσκοπημένη παρέμβαση, εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας COVID-19, συμμετείχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο Υπουργός επανέλαβε την πεποίθηση ότι ο έλεγχος εξοπλισμών, ο αφοπλισμός και η μη-διασπορά πυρηνικών όπλων παραμένουν καίρια συστατικά της διεθνούς σταθερότητας και σημείωσε πως η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη σε ένα νομικά δεσμευτικό, επί τη βάσει Συνθηκών, βιώσιμο και λειτουργικό σύστημα ελέγχου εξοπλισμών.

Νίκος Δένδιας: Συναντήσεις με τους ΥΠΕΞ Κύπρου και Ιράκ

Στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα χαιρετίζει την παράταση ισχύος της Συνθήκης New START. Υποστηρίζει δε σταθερά τη Συνθήκη Μη-Διασποράς Πυρηνικών Όπλων (NPT) και τους τρεις πυλώνες της (μη-διασποράς πυρηνικών, πυρηνικού αφοπλισμού και ειρηνικής χρήσης πυρηνικής ενέργειας). 

Δένδιας: «Θα θέλαμε καλύτερα αποτελέσματα από τη Σύνοδο Κορυφής»

Τέλος, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός επεσήμανε την ανάγκη διεύρυνσης των μελών της Διάσκεψης για τον Αφοπλισμό και επανέλαβε την προσδοκία της χώρας μας να καταστεί πλήρες μέλος, υπενθυμίζοντας ότι είναι ο παλιότερος παρατηρητής και υπογραμμίζοντας πόσο παρωχημένο είναι να έχει καταστεί όμηρος απαράδεκτων προσκομμάτων από άλλο κράτος λόγω δήθεν διμερών ζητημάτων.

 

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top