ΣΥΡΙΖΑ: Κριτική σε Μητσοτάκη - "Θα αποφασίσουμε με σοβαρότητα για τον ΠτΔ"

Η στάση των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη Σακελλαροπούλου

Τα κομματικά όργανα του του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσουν για τη στάση του κόμματος στην επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου  Μητσοτάκη να προτείνει ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου.  

Πρώτη γυναίκα Πρόεδρος: Την Κ. Σακελλαροπούλου προτείνει ο Μητσοτάκης!

Οι ίδιες πηγές ασκούν κριτική πάντως στον κ. Μητσοτάκη ότι η σημερινή ανακοίνωση έγινε με επικοινωνιακά κριτήρια. Συγκεκριμένα αναφέρουν για το ίδιο ζήτημα : 

«Σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη που λειτούργησε εξαρχής με όρους επικοινωνιακής διαχείρισης και ευτέλισε το θεσμό του ΠτΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε το ζήτημα της εκλογής του ΠτΔ με όρους σοβαρότητας και θεσμικής υπευθυνότητας. Αυτό θα πράξουμε και τώρα, σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη που ανακοίνωσε σήμερα την επιλογή του για αντιπερισπασμό στο φιάσκο με το Λιβυκό και το μεταναστευτικό». 

To παρασκήνιο της επιλογής Σακελλαροπούλου από τον Μητσοτάκη

Σε συλλογικές αποφάσεις παραπέμπει το Κίνημα Αλλαγής (με κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στα γραφεία του κόμματος, στις 3 μ.μ. της Πέμπτης),, όπως και το ΜέΡΑ 25, το οποίο όμως αναμένεται να πει «όχι» καθώς θα καταθέσει δική του πρόταση για ΠτΔ με επιλογή προσώπου από  την Αριστερά. 

Σακελλαροπούλου: Με αίσθημα ευθύνης αποδέχομαι την πρόταση Μητσοτάκη

Αρνητικά τοποθετείται ήδη το ΚΚΕ, εμμέσως πλην σαφώς, καθώς επισημαίνει ότι «το ΚΚΕ ποτέ δεν έχει επικεντρώσει -ούτε τώρα επικεντρώνει- στο πρόσωπο το οποίο κάθε φορά προτείνεται να εκλεγεί ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας» και προσθέτει:  

«Τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας τον κρίνουμε αποκλειστικά με βάση το ρόλο και τις αρμοδιότητες του θεσμού, που είναι αυτές του θεματοφύλακα της κυρίαρχης πολιτικής και της επικύρωσης των αντιλαϊκών κατευθύνσεων της εκάστοτε κυβέρνησης .Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα, με την πρόταση του πρωθυπουργού για τηνυποψηφιότητα της κας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top