Ρουσόπουλος: Πρώτη φορά κυβέρνηση συνδυάζει συνέπεια με ταχύτητα

Τι ανέφερε στη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο

Τον συνδυασμό της συνέπειας λόγων και έργων της νέας κυβέρνησης  με την ταχύτητα στην εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών, εξήρε ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή της Βουλής για το φορολογικό νομοσχέδιο.  

Όλες οι αλλαγές που ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας για ΕΝΦΙΑ - ρύθμιση φόρων 

«Αυτό που κάνει σήμερα η κυβέρνηση είναι η απόλυτη  τήρηση μιας σοφίας, μιας εμπειρίας ανθρώπων που συμμετείχα στην πολιτική διοίκηση του τόπου επί δεκαετίες … Είναι η πρώτη φορά που η συνέπεια λόγων και έργων συνδυάζεται  με ταχύτητα απαράμιλλη σε σχέση με το παρελθόν» τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος.  

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στην εμπειρία του από μια συνάντηση με την ηγετική φυσιογνωμία του Ισραήλ επί σειρά ετών, τον Σιμόν Πέρες. «Πριν από 18 χρόνια σε μια συνάντηση με τον Ισραηλινό Σιμόν Περες που είχα την τιμή να είμαι παρών,  είχε δηλώσει ότι οι κυβερνήσεις  πρέπει να τρέχουν γρήγορα το πρόγραμμα των 100 ημερών. Διαφορετικά,  θα ξυπνήσουν ένα πρωί και θα πουν “πω πω πώς πέρασε ένας χρόνος. Μετά  πώς πέρασε άλλος ένας χρόνος  και κάποιο πρωί θα ξυπνήσουν και θα πουν  “πω -πω ένας χρόνος μας έμεινε”». 

Όσον αφορά τη διαδικασία του κατεπείγοντος με την οποία  συζητείται το φορολογικό νομοσχέδιο, ανέφερε ότι  «αιτιολογείται με το ότι σε λίγες μέρες  θα δουν  στα χέρια τους οι πολίτες το αποτέλεσμα  με μεγάλη ταχύτητα εφαρμογής αυτής της πολιτικής», ενώ  επισήμανε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πάσχει από ψευδαισθήσεις που μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα στο χάσιμο κρίσιμου διαστήματος. 

«Ο ΕΝΦΙΑ χωρίς τυμπανοκρουσίες  δεν καταργείται,  όπως είχε πει ο προηγούμενος πρωθυπουργός,  αλλά μειώνεται και αυτό είναι πραγματικότητα. Σε αυτά τα ποσοστά του 92% είναι οι άνθρωποι της μεσαίας τάξης που χειμάστηκαν. Ήρθα να υπερασπιστώ όπως και άλλοι αυτό το 92% εκείνων  των πολιτών που θα δουν γρήγορα να ελαφραίνει  από πάνω τους ένα μεγάλο βάρος» επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών.    

ΓΙΑ 120 ΔΟΣΕΙΣ

Σχετικά με τη ρύθμιση για τις;120 δόσεις, σχολίασε ο κ. Ρουσόπουλος:    «Για τις 120 δόσεις έχουν  ειπωθεί πολλά. Εγώ θα ήθελα να επισημάνω ότι γίνεται αυτοματοποιημένα, πράγμα που σημαίνει ότι δε θα υπάρχει κανένα είδος  μεσολάβησης υποκειμενικών κριτηρίων που θα έκαναν τον πολίτη να νοιώθει έρμαιο κάποιου δημόσιου λειτουργού», 

«Το να καταστρέφονται μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή να φεύγουν πολίτες  από τη χώρα, το είχε πετύχει η προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτό ήρθαμε να αλλάξουμε για αυτό και συγχαίρω τους υπουργούς και τη κυβέρνηση, που δραστικά και γρήγορα δίνουν σημασία στο κύτταρο της κοινωνίας που είναι ο πολίτης» τόνισε ακόμα ο  βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος συμπλήρωσε:   

«Με αυτό το νομοσχέδιο  που αποτελεί φάρο για μια κυβέρνηση  που βλέπει τα πράγματα με ταχύτητα και σοβαρότητα  και ο πολίτης θα δει γρήγορα αποτελέσματα». 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top