Η «παραίτηση στη διάθεση του πρωθυπουργού» του Κουρουμπλή που έγινε… «λογοπαίγνιο»

Πολιτικό θρίλερ και σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση

Σε φήμες περί παραίτησης του Παναγιώτη Κουρουμπλή από το υπουργείο Ναυτιλίας οδήγησαν οι εξελίξεις με την τεράστια οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό, με τον ίδιο να δηλώνει αρχικά πως είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού η παραίτησή του,  ενώ την αποπομπή του ζήτησε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Κουρουμπλής: Η παραίτησή μου στη διάθεση του Τσίπρα

«Είπα, το εννοώ και το πιστεύω, ότι όλοι οι υπουργοί, οι παραιτήσεις μας είναι πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού και για μένα προσωπικά είναι μια στάση που ξεκινάει από την ανατροπή της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου»  δήλωσε αρχικά ο κ. Κουρουμπλής, με το  θέμα της παραίτησής του να παίρνει από το πρωί διαστάσεις θρίλερ..

«Πάντα είναι» απάντησε επίσης ο κ. Κουρουμπλής για το αν η παραίτησή του είναι στην διάθεση του πρωθυπουργού, στον Παραπολιτικά Fm kai πρόσθεσε:      «Αγωνίστηκα στη ζωή μου για να έχει το δικαίωμα ο πρωθυπουργός αυτό. Ως εκ τούτου δεν έχω καμία τέτοια άλλη διαφορετική άποψη».

 «Ο πρωθυπουργός θα κρίνει, ενημερώνεται διαρκώς και θα ενημερωθεί και στο τέλος της διαδικασίας για τον απολογισμό και νομίζω ότι η κρίση του θα γίνει με τους όρους και τα κριτήρια που επιλέγονται για κάθε υπουργό» ανέφερε για το ίδιο θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Real Fm.    

Όμως, ενώ και ο υπουργός Ναυτιλίας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρχικά άφηναν το θέμα ανοικτό, με μία νέα δήλωσή του ο κ. Κουρουμπλής επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

«Ήταν ένα λογοπαίγνιο που παρερμηνεύτηκε, δεν ξέρω για ποιο λόγο. Είπα ότι κάθε μέρα είναι η παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.  Το μεσημέρι ωστόσο απέδωσε τη φράση "λογοπαίγνιο" σε…  συνεργάτη του!  

Τα μαζεύει ο Κουρουμπλής: Εάν θέλει ο Τσίπρας παραιτούμαι αλλά αυτό που είπα ήταν… λογοπαίγνιο!

«Το ελάχιστο το οποίο μπορεί να κάνει ο κ. Τσίπρας, είναι να αποδεχθεί - σήμερα κιόλας - την παραίτηση του κ. Κουρουμπλή» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.   Ο πρόεδρος της ΝΔ  διαπίστωσε μόνος του το μέγεθος της καταστροφής  και συνομίλησε με κατοίκους που συνήθιζαν να κολυμπούν στον Άγιο Κοσμά και τη Γλυφάδα.

Την παραίτηση Κουρουμπλή ζητά ο Μητσοτάκης: Υπάρχουν βαριές ευθύνες

«Γιατί άργησε ο κρατικός μηχανισμός να κινητοποιηθεί; Κινητοποιήθηκαν - ναι ή όχι - όλα τα σκάφη του Λιμενικού;» απηύθυνε ερώτημα για την αντίδραση του υπουργείου Ναυτιλίας ο κ. Μητσοτάκης.

«Τί εννοούσε; Στη δική τους εκδοχή σε πόση ώρα από τότε που θα γίνει ένα ναυάγιο, παρεμβαίνουν τα σωστικά μέσα, πόση ώρα μετά γίνεται η ανάθεση της άντλησης των υδάτων σε ιδιώτη;» απάντησε με δικό του ερώτημα ο κ. Κουρουμπλής.

Στην Πειραϊκή η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά ενημερώθηκε από το δήμαρχο και απέδωσε ευθύνες και στην κυβέρνηση, κάτι που έκανε και ο επικεφαλής Σταύρος Θεοδωράκης.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top