Στη γραμμή Παρασκευόπουλου ο Κοντονής προανήγγειλε «εξορθολογισμό» του Ποινικού Κώδικα και νέες αποφυλακίσεις

Υπερασπίσθηκε το νόμο του προκατόχου του για την αποσυμφόρηση των φυλακών

Στη γραμμή Παρασκευόπουλου ο Κοντονής: Νέες αποφυλακίσεις

Υπερασπίσθηκε το Νόμο Παρασκευόπουλου και την  επέκταση της ισχύος του ο υπουργός  Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής κατά την συζήτηση του  σχετικού νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Προανήγγειλε ακόμα «εξορθολογισμό»  του Ποινικού Κώδικα, απο τον οποίο  θα επωφεληθούν αρκετοί κρατούμενοι, παρά τα «πυρά» κομμάτων της αντιπολίτευσης για την αποφυλάκιση επικίνδυνων κακοποιών.  

«Το πρώτο ζητούμενο είναι οι ανθρώπινες συνθήκες κράτησης και  μέσον γι αυτό είναι ο αριθμός των κρατουμένων»  υποστήριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ο ίδιος χαρακτήρισε το πλαίσιο ποινών στην Ελλάδα «ιδιαίτερα υψηλό» και ότι για τον ίδιο  λόγο  ο νομοθέτης επιτρέπει σε κρατούμενους που έχουν εκτίσει συγκεκριμένο ποσοστό ποινής να αφεθούν  ελεύθεροι.

«Tα νομοθετήματα αποσυμφόρησης είναι διαχρονικό μέτρο, είχε και η δική σας κυβέρνηση  νομοθετήσει μέτρα αποσυμφόρησης. Παραλάβαμε αριθμό 12.000 κρατουμένων, με αυτό τον αριθμό οι φυλακές είναι κολαστήρια. Ενώ είχατε πρόθεση αποσυμφόρησης, ενδίδοντας σε ιδεοληψίες λαϊκισμούς, αποσυμφόρηση δεν έγινε.  Ήρθε ο νόμος Παρασκευόπουλου και ήρθε η κατάσταση σε λελογισμένο πλαίσιο» ισχυρίσθηκε ο κ. Κοντονής.  

«Έχουμε θετικά αποτελέσματα από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες»  επέμεινε ο υπουργός Δικαιοσύνης σε άλλο σημείο, αν και παραδέχθηκε ότι «έχουμε δρόμο όμως».

«Μην κλείνουμε τα μάτια εξ αιτίας αντιπολιτευτικού πάθους και μην ενδίδουμε σε ντροπιαστικά  δημοσιεύματα» προέτρεψε επίσης τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο κ. Κοντονής  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top