Κοντονής: «Δεν περίμενα τέτοια ακροδεξιό κατήφορο από την αξιωματική αντιπολίτευση»

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε χθες η ΝΔ στον Υπουργό Δικαιοσύνης. τον οποίο κατηγόρησε ως ηθικό αυτουργό για τα επεισόδια με αφορμή την μη αποφυλάκιση της Ηριάννας

Σε κόντρα εκτυλίσσονται οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης στη Βουλή με αφορμή τη μη αποφυλάκιση της Ηριάννας, οι οποίες στη συνέχεια προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ.Το βράδυ της Τρίτης, ο Σταύρος Κοντονής απάντησε εκ νέου στην αξιωματική αντιπολίτευση, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο της ΕΡΤ.

Σχετικά διαβάστε ακόμη: Καταπέλτης η ΝΔ για τα επεισόδια με αφορμή την Ηριάννα: Ηθικός αυτουργός ο Κοντονής

Υπαινιγμοί Κοντονή για τη Δικαιοσύνη: Πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη

 Τζανακόπουλος: Στο μαύρο βιβλίο της ελληνικής Δικαιοσύνης η χθεσινή απόφαση για την Ηριάννα

 

«Δεν περίμενα τέτοια ακροδεξιό κατήφορο από την αξιωματική αντιπολίτευση. Χθες στη Βουλή εξέφρασα τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από αυτήν την οριακή απόφαση. Συγχρόνως όμως είπα ότι η Κυβέρνηση καταδικάζει τις βιαιοπραγίες και τις λεκτικές επιθέσεις κατά της σύνθεσης του δικαστηρίου και όλων των δικαστών που συνέπραξαν στην έκδοση αυτής της απόφασης και καταδίκασα και τα επεισόδια που έγιναν έξω από το Εφετείο» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης και συνέχισε:

«Η ΝΔ περίμενε χθες να συμβεί ότι συνέβη το 2008 στην Αθήνα και επειδή δεν της έγινε η χάρη, σήμερα προβαίνουν σε ανοίκειες καταγγελίες  και επιθέσεις. Θα έτριβαν τα χέρια τους αν είχαν συμβεί εκτεταμένα επεισόδια».

«Είπα στην Βουλή κάτι που δικονομικά δεν ευσταθεί; Βλέπω ότι η ΝΔ άφησε την εκπροσώπησή της και επί νομικών θεμάτων στον Άδωνι Γεωργιάδη. Έχει γίνει καθεστώς το ότι η ΝΔ έγινε ΛΑΟΣ. Ας μου εξηγήσει κάποιος νομικός από τη ΝΔ που δικονομικά δεν ευσταθεί αυτό που είπα. Πολίτες, μέλη της Κυβέρνησης, εγώ και ο δημοσιογραφικός κόσμος τοποθετήθηκαν απέναντι σε αυτήν την απόφαση. Στο επιστημονικό μέρος η άποψη αυτή έχει να κάνει με την άποψη δύο δικαστών εκ των πέντε που μειοψήφησαν» κατέληξε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top