Μπακογιάννη στο STAR: Νομίζει αλήθεια ο κ. Τσίπρας ότι μπορεί να εκβιάσει με εκλογές;

Ξυδάκης: Δεν βλέπω το λόγο να οδηγηθούμε στις κάλπες

«Η κυβέρνηση παίζει με την ιδέα των εκλογών. Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή παίζει αυτό το χαρτί. Δεν είναι απειλή για τους Ευρωπαίους αυτό, σας το λέω μετά λόγου γνώσεως» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην εκπομπή Live U του STAR.
«Νομίζει ο κ. Τσίπρας ότι μπορεί να εκβιάσει με τις εκλογές. Μπορώ να σας πω ότι μερίδα των παραγόντων θα ακούσουν με ανακούφιση την ιδέα ότι η Ελλάδα θα έχει πολιτική αλλαγή. Διότι ξέρουν ότι την επόμενη μέρα θα έχουν μια κυβέρνηση που δεν θα έχει λαϊκίσει και έχει πει την αλήθεια» σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ.
Όπως εξήγησε, η ΝΔ ποτέ δεν υποστήριζε με ευκολία τις εκλογές αλλά εν προκειμένω θεωρεί ότι είναι μονόδρομος: «Δεν κάνουμε το ίδιο με αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2012. Εμείς δεν λέμε "όχι" σε όλα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κάνουμε προσπάθεια υπονόμευσης της πολιτικής ή του όποιου αποτελέσματος. Δεν το πιστεύουμε ότι θα φέρουν αποτέλεσμα σε κάτι. Θα λέγαμε αλλιώς “άστους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα”. Αλλά δεν μπορούν να διαπραγματευτούν».
Απαντώντας στην κα Μπακογιάννη, ο Νίκος Ξυδάκης ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν έχει αναφερθεί σε εκλογές ο πρωθυπουργός.
«Είναι θέμα ερμηνείας των δηλώσεών του. Εγώ προσωπικά δεν άκουσα ποτέ κάτι τέτοιο και δεν βλέπω και το λόγο να πάμε σε εκλογές και σε μία περίοδο αβεβαιότητας» τόνισε στο STAR ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Ελλάδα έχει κάνει πολλές εκλογές από τότε που ξέσπασε η κρίση. Τα πράγματα είναι δύσκολα και είναι και σε δύσκολη θέση και η κοινωνία. Το να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε σε κάποια θεμελιώδη πράγματα σε αυτή την ιστορική καμπή, όπως τα εθνικά και το χρέος, είναι ανησυχητικό».
Η κα Μπακογιάννη, λαμβάνοντας εκ νέου το λόγο, απέρριψε όσα είπε ο κ. Ξυδάκης λέγοντας πως σε όλα τα χρόνια που ασχολείται με την πολιτική «είναι η πρώτη φορά που δεν υπάρχει συνεννόηση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τα εθνικά θέματα».
Όπως εξήγησε, υπήρξε καμία φορά που να κλήθηκε η αντιπολίτευση και να μην προσέλθει: «Ζητήσαμε εδώ και ενάμιση μήνα, μετά τις τουρκικές προκλήσεις, τη σύγκληση συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Ακόμη περιμένουμε».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top