Ερωτήματα Ραγκούση προς Βενιζέλο για τα οικονομικά των κομμάτων

Τον εγκαλεί γιατί δεν ψήφισε το σχέδιο νόμου που εκκρεμεί

Ερωτήματα Ραγκούση προς Βενιζέλο για τα οικονομικά των κομμάτων
Ερωτήματα προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο απευθύνει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, με τα οποία ζητά μεταξύ άλλων να πληροφορηθεί γιατί δεν ψήφισε το σχετικό σχέδιο νόμου η τρικομματική κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει το κόμμα του και όπως αναφέρει είναι έτοιμο εδώ και δύο χρόνια.
«Από τον Μάιο του 2011 παραμένει έτοιμο στο Υπουργείο Εσωτερικών προς κατάθεση στη Βουλή ενιαίο σχέδιο νόμου για τα οικονομικά των κομμάτων και τη χρηματοδότηση της πολιτικής που περιλαμβάνει 75 δραστικές αλλαγές στο νομικό καθεστώς που διέπει ακόμη και σήμερα τα ζητήματα αυτά.

Ο πρώην υπουργός του Γ. Παπανδρέου αναφέρει επίσης ότι από τον Οκτώβριο του 2009 που το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στην Κυβέρνηση πραγματοποιήθηκε μόνον μία νομοθετική αλλαγή στον Ν.3023/2002, με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών τον Απρίλιο του 2012. «Με απόφαση των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου η συγκεκριμένη τροπολογία συντάχθηκε μόνον προκειμένου τα κόμματα να εξασφαλίσουν 3 συνεχόμενες δόσεις (την τελευταία του 2011 και τις 2 πρώτες στου 2012) ύψους δεκάδων εκατομμυρίων χωρίς όμως να αλλάξει τίποτε άλλο στο νομοθετικό καθεστώς (δηλαδή στο Ν.3023) όπως όλα εκείνα -ή έστω κάποια από εκείνα- που είχαμε ετοιμάσει από τον Μάιο του 2011».

Υποστηρίζει επίσης ότι μπορούσαν να υπάρξουν κι άλλες αλλαγές. «Αφενός διότι οι διατάξεις, μέχρι και η αιτιολογική έκθεση ήταν πανέτοιμες από τον Μάιο του 2011, αφετέρου διότι οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν την ίδια περίοδο την πολιτική βούληση να ψηφιστούν πλήθος άλλων διατάξεων όπως το 2ο μνημόνιο ή ολόκληρο το νομοσχέδιο υποχώρησης στη συντεχνία των μαντράδων - ιδιοκτητών ταξί με το οποίο έκλεισε το επάγγελμά τους» ανέφερε.

Ο κ. Ραγκούσης καταλήγει:

«Τελικά, με βάση τα προαναφερόμενα προκύπτει ��να πρώτο ,μείζον και προφανές ερώτημα:

Γιατί τον Απρίλιο του 2012 ο κ. Βενιζέλος που αποφάσισε την νομοθετική αλλαγή του Ν.3023/2002, δεν άλλαξε τίποτε άλλο -ενώ μπορούσε εάν είχε την πολιτική βούληση- πλην μιας διάταξης που θα εξασφάλιζε κάποιες δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ στα κομματικά ταμεία; Η δικ�� μου απάντηση μαζί με την πολιτική μου άποψη για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ προσεχώς».
​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top