Που καταντήσαμε! Το Μπανγκλαντές θα έχει... ΑΝΑΠΤΥΞΗ και η Ελλάδα ΥΦΕΣΗ!

“Το χειρότερο «γουρούνι» η Ελλάδα” – Δημοσιεύματα Bloomberg και WSJ

Που καταντήσαμε! Το Μπανγκλαντές θα έχει... ΑΝΑΠΤΥΞΗ και η Ελλάδα ΥΦΕΣΗ!

​Μπορεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης να εμφανίζονται αισιόδοξοι πως το 2016 θα είναι μ��α καλύτερη για την Ελλάδα χρονιά, ωστόσο… άλλη άποψη-πολύ πιο απαισιόδοξη- έχουν πολλοί ξένοι οικονομολόγοι.

Πιο συγκεκριμένα, σε έρευνα που διεξήχθη από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2015, η μέση πρόβλεψη οικονομολόγων που ρωτήθηκαν από το πρακτορείο Bloomberg είναι πως «η ελληνική οικονομία θα παρουσιάσει ύφεση 1,8% το 2016». Από αντίστοιχη έρευνα που έγινε σε 93 χώρες του κόσμου, μεγαλύτερη ύφεση προβλέπεται μόνο για τις οικονομίες της Βενεζουέλας (3,3%) και της Βραζιλίας (2,5%).

Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι θα γίνει πιο δύσκολη η αποπληρωμή του ελληνικού χρέους λόγω ύφεσης, ενώ θα είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί σημαντική ελάφρυνση του χρέους.

Ύφεση προβλέπεται για το Εκουαδόρ (0,5%) και την Ρωσία ( 0,5%). Για την οικονομία της Αργεντινής, οι οικονομολόγοι προβλέπουν μηδενικό ρυθμό ανάπτυξης, ενώ οι υπόλοιπες χώρες αναμένεται να σημειώσουν θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Οι πέντε υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης προβλέπονται για ασιατικές χώρες: Την Ινδία (7,4%), το Βιετνάμ (6,6%), τα Μπανγκλαντές (6,6%), την Κίνα (6,5%) και τη Σρι Λάνκα (6,4%).

WSJ: Η Ελλάδα το πιο αδύναμο... γουρούνι!

Σε άλλο δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρεται ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να υστερεί σε σχέση με τις άλλες χώρες PIGS (Πορτογαλία, Ιταλία και Ισπανία -Portugal, Ιtaly, Greece και Spain) αναφορικά με τις χρηματιστηριακές επιδόσεις της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top