Ψήφος εμπιστοσύνης στην Πειραιώς: Ξεπέρασαν το 1,4 δισ. τα κεφάλαια από τους ιδιώτες!

Με απόλυτη επιτυχία η ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώνεται η ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς η οποία συγκέντρωσε πάνω από 1,4 δισ. ευρώ από ιδιωτικά κεφάλαια.

Με τις συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες της τράπεζας να ανέρχονται στα 7,33 δισ. ευρώ, το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 19,8% των αναγκών της τράπεζας για την ανακεφαλαιοποίηση!

Όπως ενημερώνει η Τράπεζα Πειραιώς, η υψηλή συμμετοχή των ιδιωτών καθιστά αχρείαστη τη χρήση των ακριβών μετατρέψιμων ομολόγων (CoCos).

Η ανακοίνωση της τράπεζας:

«Η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. (η «Τράπεζα») ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της Αύξησης Ανακεφαλαιοποίησης για άντληση κεφαλαίων €7,335 δισ., που αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 23.04.2013 και την απόφαση Δ.Σ. της 29.05.2013, συγκεντρώθηκαν εγγραφές ιδιωτών επενδυτών ύψους €1,455 δισ., ήτοι κάλυψη κατά 19,83%.

Ως εκ τούτου, δεν θα εκδοθούν υπό αίρεση μετατρέψιμες ομολογίες (Cocos).

Αναλυτική ανακοίνωση για την οριστική κάλυψη της Συνολικής Αύξησης (€8,429 δισ. συμπεριλαμβανομένων και των υπέρ το άρτιο ποσών) θα δημοσιευθεί την Παρασκευή 28.06.2013 μετά την πιστοποίηση της Συνολικής Αύξησης από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας και τον έλεγχο του μητρώου εγγραφών από το ΤΧΣ».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top