Γ.Προβόπουλος: Είμαστε στο τελευταίο και πιο δύσκολο κομμάτι της διαδρομής

Δηλώσεις του διοικητή της Ττε στη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

Γ.Προβόπουλος: Είμαστε στο τελευταίο και πιο δύσκολο κομμάτι της διαδρομής

​«Έχουμε διανύσει ένα 70% της διαδρομής. Μας απομένει όμως ακόμα ένα 30%. Αλλά, όπως ξέρετε, στον μαραθώνιο το τελευταίο κομμάτι είναι και το πιο δύσκολο και το πιο εξαντλητικό», είπε ο κος Προβόπουλος στον Κάρολο Παπούλια, στη συνάντηση που είχαν σήμερα Δευτέρα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας εξέφρασε την ελπίδα και την πεποίθηση, ότι «θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μέχρι το τέλος, για να μην αφήσουμε και τις θυσίες που έχει υποστεί ο λαός να πάνε χαμένες και έτσι στο τέλος να μην χάσουμε αυτή τη μάχη και να κερδίσουμε το έπαθλο».

Ο κος Προβόπουλος μίλησε για θετικά και αισιόδοξα μηνύματα, τόσο στην Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, κάτι που όπως είπε, «μας δίνει την πεποίθηση ότι ο αγώνας αυτός θα κερδηθεί».

Αναφερόμενος στις καταθέσεις, ο κος Προβόπουλος ανέφερε ότι βρίσκονται σε μια θετική πορεία, διευκρινίζοντας μάλιστα πως από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα έχουν επιστρέψει περίπου 16-17 δισ. ευρώ.

Ο κ. Προβόπουλος σημείωσε τη μεγάλη πρόοδο που, όπως είπε, έχει επιτευχθεί σε τρεις κρίσιμους τομείς: τη δημοσιονομική εξυγίανση, την ανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητος και στον τραπεζικό τομέα.

Ειδικά για τον τραπεζικό τομέα, εκτός από την επιστροφή των καταθέσεων και την ομαλοποίηση του κλίματος, ο κ. Προβόπουλος εκτίμησε πως οι τράπεζες στους επόμενους μήνες βγαίνουν στις αγορές για να ανακεφαλοποιηθούν, κάτι που όπως εκτίμησε, θα οδηγήσει πολύ σύντομα σε ένα διαφορετικό τραπεζικό τοπίο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top