Μακελειό Μαυροβούνιο: Στους 12 οι νεκροί - Αυτοκτόνησε ο δράστης

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε η κυβέρνηση

Μαυροβούνιο: Μακελειό με 12 νεκρούς και 4 τραυματίες / Δείτε το ρεπορτάζ της Αντιόπης Σωτηρίου στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, σκοτώθηκαν από τον ένοπλο που άνοιξε χθες πυρ μέσα σε εστιατόριο στο νότιο Μαυροβούνιο, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Μαυροβούνιο: Πυροβολισμοί σε εστιατόριο στο Τσέτινιε

«Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά», δήλωσε σήμερα η εισαγγελέας Αντριάνα Νάστιτς στα μέσα ενημέρωσης.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για τουλάχιστον δέκα νεκρούς. Ο δράστης της επίθεσης αυτοκτόνησε με μια σφαίρα στο κεφάλι ενώ ήταν περικυκλωμένος από την αστυνομία.

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ χθες, Τετάρτη, γύρω στις 18:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο χωριό Μπάιτσε, κοντά στην πόλη Τσέτινιε, σύμφωνα με την αστυνομία. 

Τα θύματα έχασαν τη ζωή τους σε πέντε διαφορετικές τοποθεσίες, τα τέσσερα πρώτα μέσα στο εστιατόριο, διευκρίνισε η εισαγγελέας. «Όλες οι τοποθεσίες επιθεωρήθηκαν και συγκεντρώθηκαν στοιχεία», δήλωσε.

«Το έργο των εισαγγελέων και της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη για να προσδιορισθούν οι συνθήκες στις οποίες αυτό συνέβη», πρόσθεσε.

Τέσσερις άνθρωποι έχουν επίσης τραυματισθεί σοβαρά και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας, της Ποντγκόριτσα. 

Η ζωή τριών εξ αυτών βρίσκεται σε κίνδυνο, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βόισλαβ Σιμούν.

Η αστυνομία απέκλεισε την υπόθεση μιας «σύγκρουσης μεταξύ συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος» και διευκρίνισε ότι τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν παράνομα.

Η κυβέρνηση κήρυξε από σήμερα τριήμερο εθνικό πένθος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top