Ιταλία: «Φώναζαν βοήθεια» - Σοκάρουν οι μαρτυρίες από το τροχαίο

Φόβοι ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών στη Βενετία

Ημέρα πένθους σήμερα στη Βενετία μετά το τροχαίο που σημειώθηκε χθες το βράδυ, όταν λεωφορείο έπεσε από οδογέφυρα, ύψους 15 μέτρων, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 21 άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο παιδιά. 

Τραγωδία με 21 νεκρούς στην Ιταλία: Πώς έπεσε το λεωφορείο από τη γέφυρα

«Είναι μια σκηνή βγαλμένη από την Αποκάλυψη. Έχω μείνει άφωνος. Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο», είπε ένας από τους διασώστες.

 

 

Ο δήμαρχος της Βενετίας, Λουίτζι Μπρουνιάρο έφτασε στη γέφυρα του Μέστρε λίγο μετά τις 20:00 και βρέθηκε μπροστά στη μεγαλύτερη αυτοκινητιστική τραγωδία των τελευταίων δεκαετίων στην πόλη. 

Τραγωδία με 21 νεκρούς έξω από τη Βενετία - Λεωφορείο έπεσε από γέφυρα

Το λεωφορείο, όπως έγινε γνωστό, μετέφερε Ουκρανούς, Γερμανούς, Γάλλους και Κροάτες τουρίστες από τη Βενετία σε ένα κάμπινγκ στην αρχή του δρόμου Romea, στη Μαργκέρα. 

 

 

Αυτό που αντίκρισε ο Μπρουνιάρο είναι ανθρώπους να φωνάζουν για βοήθεια, να προσπαθούν να σωθούν, να κλαίνε και καπνοί να έχουν καλύψει τα πάντα.

Σε ένα από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media φαίνεται ένας πατέρας να απεγκλωβίζει από τα συντρίμμια την κόρη του. 

 

 

«Τράβηξα έξω από το λεωφορείο τρεις - τέσσερις ανθρώπους, ανάμεσά τους κι ένα μικρό κορίτσι. Επίσης τράβηξα έναν σκύλο. Βλέποντας αυτή τη σκηνή με έκανε να νιώσω άρρωστος, επειδή το λεωφορείο χτύπησε σε ευθεία. Υπάρχουν τέσσερα παιδιά που νοσηλεύονται και δύο νεκρά αλλά μπορεί να υπάρχουν κι άλλα. Πολλά από τα πτώματα ήταν χωρίς χαρτιά που σημαίνει ότι ήταν ανήλικα. Στην επαγγελματική μου ζωή δεν έχω δει ξανά κάτι παρόμοιο. Είναι θλιβερό», είπε ο 27χρονος Μπουμπακάρ Τουρέ, μετανάστης από την Γκάμπια που έφθασε στην Ιταλία για να δουλέψει και εργάζεται σε εταιρεία με γιοτ. 

 

 

Ακόμα όπως είπε είδε τον Ιταλό οδηγό στην καμπίνα του, αλλά ήταν ήδη νεκρός.

«Άκουσα έναν δυνατό ήχο και πίστεψα ότι ήταν τρένο. Στη συνέχεια ακούστηκε ο ήχος από το δυστύχημα. Ένας γδούπος. Ανησύχησα, κοίταξα γύρω και είδα παντού καπνούς και άκουσα ανθρώπους να φωνάζουν βοήθεια. Καθώς πλησίασα το λεωφορείο, οι φωνές μετατράπηκαν σε μία τρομακτική νεκρική σιγή που πάγωσε το αίμα μου. Ήθελα να βοηθήσω, αλλά με σταμάτησε μία φίλη μου αστυνομικός γιατί το λεωφορείο καιγόταν και υπήρχε κίνδυνος έκρηξης. Περίμενα μέχρι να φτάσει βοήθεια που ήρθε μετά από περίπου 20 λεπτά», είπε ένας ακόμα αυτόπτης μάρτυρας.

 

 

Βενετία: Μεγάλη κινητοποίηση των αρχών

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης περισσότερα από σαράντα ασθενοφόρα έφτασαν στο σημείο του τροχαίου. 

Οι πυροσβέστες έκοψαν τη λαμαρίνα του λεωφορείου για να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες. Εκεί βρήκαν τα πρώτα ταξιδιωτικά έγγραφα των τουριστών, ενώ στο Μέστρε και τη Βενετία ακούγονταν μόνο οι σειρήνες των ασθενοφόρων. 

 

 

Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για μαζική εισροή τραυματιών στα νοσοκομεία του Μέστρε, της Πάντοβας, του Τρεβίζο και του Μιράνο. Όλοι οι χειρουργοί, οι αναισθησιολόγοι και οι νοσηλευτές ανακλήθηκαν σε υπηρεσία. Στο σημείο της τραγωδίας έφθασε και ο επικεφαλής της Εισαγγελίας της Βενετίας, Μπρούνο Τσέρτσι, ο οποίος έχει διατάξει έρευνα.

Η τραγωδία σημειώθηκε στις 19:50 τοπική ώρα. Το λεωφορείο μετέφερε περίπου σαράντα αλλοδαπούς τουρίστες από τη Βενετία σε κάμπινγκ στη Μαργκέρα όταν πάνω από την οδογέφυρα «Della Vempa» ο οδηγός έχασε τον έλεγχο. 

Εκτιμάται ότι πιθανόν να είχε μια ξαφνική αδιαθεσία, ενώ εξετάζεται και το σενάριο να ξεκίνησε πυρκαγιά από τον ηλεκτροκινητήρα του λεωφορείου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top