Ερντογάν στη Νέα Υόρκη: Είμαστε φίλοι με την Ελλάδα πολλές δεκαετίες!   

Έβαλε τον «μανδύα» του διπλωμάτη αλλά άσκησε κριτική στον Μενέντεζ   

Τον μανδύα του διπλωμάτη έβαλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο ταξίδι του στη Νέα Υόρκη για την 78η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Σε συνέντευξη του στην αμερικανική τηλεόραση ο Τούρκος πρόεδρος διεμήνυσε ότι είναι φίλος με την Ελλάδα, αλλά και ότι τα έχει καλά τόσο με τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και με την Ρωσία. Όμως έχασε την ψυχραιμία του στις δύσκολες ερωτήσεις.

Η υποδοχή Ερντογάν στη Νέα Υόρκη από οπαδούς του

Η υποδοχή Ερντογάν στη Νέα Υόρκη από οπαδούς του 

Υποβασταζόμενος από την Εμινέ έφθασε ο Ερντογάν στη σύνοδο G20

Ερντογάν: «Με την Ελλάδα είμαστε φίλοι πολλές δεκαετίες» 

Τα χαμόγελα του Ερντογάν στη Νέα Υόρκη δεν κράτησαν πολύ. Η ‘Αμνα Ναουάζ, δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κρατικού αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου PBS, τον «στρίμωξε» για τα καλά. Στο παρά πέντε της συνάντησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον ρώτησε για τον σκεπτικισμό με τον οποίο αντιμετωπίζει το αμερικανικό Kογκρέσο και ο γερουσιαστής Μενέντεζ την πώληση F-16 στην Τουρκία, αναφέροντας μάλιστα ότι ένας από τους λόγους είναι ότι ο Τούρκος πρόεδρος απειλεί την ελληνική ασφάλεια.

Την Τετάρτη στις 18:00 η συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν

«Με την Ελλάδα είμαστε φίλοι πολλές δεκαετίες. Ποτέ δεν πολεμήσαμε σε αντίθετα στρατόπεδα. Φαίνεται ότι ο Μενέντεζ έχει υιοθετήσει μια εχθρική προσέγγιση στην Τουρκία και προσπαθεί να μας παρασύρει σε ορισμένες συζητήσεις της επιλογής του, αλλά δεν πρόκειται να γίνουμε μέρος αυτού. Η φιλία μας με την Ελλάδα δεν είναι όπως την παρουσιάζουν

Ερντογάν: Εμπιστεύομαι τη Ρωσία όσο και τη Δύση 

Ο Ερντογάν χτυπάει μια στο καρφί και μια στο πέταλο. Δείχνει να επιδιώκει συγκεκριμένα πολιτικά οφέλη.

«Τα τελευταία 50 χρόνια περιμέναμε στο κατώφλι της ΕΕ και αυτή τη χρονική στιγμή εμπιστεύομαι τη  Ρωσία όσο εμπιστεύομαι και τη Δύση» δήλωσε, στέλνοντας μήνυμα στις Βρυξέλλες αλλά και στις ΗΠΑ.    

Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ στο παραλήρημα Ερντογάν για το κάψιμο της Σμύρνης

Ο εκνευρισμός του Ερντογάν 

Όμως ο Ερντογάν έχασε την ψυχραιμία του όταν δέχθηκε ερώτηση από τη δημοσιογράφο για τους φυλακισμένους δημοσιογράφους και πολιτικούς στην Τουρκία.

«Θα έλεγα εδώ πως το Ευρωπαϊκό, και συγγνώμη που σας διακόπτω κύριε, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαφωνεί με αυτήν την άποψη» τόλμησε να ρωτήσει για να λάβει την απάντηση του εκνευρισμένου Ερντογάν:  «Μην διακόπτεις. Δεν έχεις δικαίωμα να διακόπτεις. Δε θα με διακόψεις και να με σέβεσαι Και θα σεβαστείς επίσης την απόφαση του δικαστηρίου».

Ο εκνευρισμός Ερντογάν για την ερώτηση της δημοσιογράφου

Ο εκνευρισμός Ερντογάν για την ερώτηση της δημοσιογράφου 

Οι κινήσεις του Ερντογάν στη Νέα Υόρκη 

Πάντως «ο αιώνας της Τουρκίας», το προεκλογικό μανιφέστο του Ερντογάν, κατέκλυσε τους δρόμους της Νέας Υόρκης. Η Times Square πλημμύρισε απο φορτηγά με ψηφιακές εικόνες που διαφημίζουν το όραμα του Tούρκου προέδρου για τη χώρα του.

Οι αφίσες για την Τουρκία που κατέκλυσαν τη Νέα Υόρκη

Οι αφίσες για την Τουρκία που κατέκλυσαν τη Νέα Υόρκη  
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top