10χρονος ήπιε έξι μπουκάλια νερό μέσα σε μια ώρα και δηλητηριάστηκε

Είχε χάσει εντελώς τις κινητικές του λειτουργίες

Ένα δεκάχρονο αγόρι από τη Νότια Καρολίνα κατέληξε στο νοσοκομείο αφού ήπιε έξι μπουκάλια νερού μέσα σε μια ώρα. 

Τα πολλαπλά οφέλη του νερού για τον οργανισμό μας!

Όπως έγινε γνωστό ο 10χρονος βρισκόταν έξω το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου κι έπαιζε με αποτέλεσμα να καταναλώσει υπερβολικά μεγάλη ποσότητα νερού. 

«Έτρεξε έξω με τα ξαδέλφια του και άρχισε να παίζει. Έτρεχαν κάνοντας κύκλους γύρω από το σπίτι, ένα μάτσο αγόρια μαζί, πηδώντας στο τραμπολίνο. Ο Ray είχε πάει μέσα και είχε πάρει λίγο νερό. Αυτό που δεν είχαμε συνειδητοποιήσει ήταν πόσο πολύ πήρε», είπε η μητέρα του Ray, Stacy Jordan, σημειώνοντας ότι ήπιε έξι μπουκάλια μεταξύ 8:30 και 9:30 το βράδυ.

Ξέρεις πόσο νερό πρέπει να πίνεις κάθε μέρα;

Μέχρι τις 10:30 ο Ray δεν μπορούσε να ελέγξει το κεφάλι του ή τα χέρια του και οι κινητικές λειτουργίες του είχαν χαθεί. 

 

 

«Φαινόταν σχεδόν σαν να ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ή μεθυσμένος», είπε ο πατέρας του.

Το αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Prisma Health, όπου οι γιατροί, αφού του έκαναν κάποιες εξετάσεις διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί δηλητηρίαση από νερό και χαμηλά επίπεδα νατρίου στο αίμα, κάτι που προκύπτει όταν τα νεφρά υπερφορτώνονται από την ποσότητα του νερού που εισέρχεται στο σώμα. 

Tέσσερις τρόποι να ενυδατωθούμε χωρίς να πίνουμε νερό

«Του έδιναν κάτι για να τον βοηθήσουν να ουρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο για να φύγουν αυτά τα υγρά, που πίεζαν τον εγκέφαλό του – γι’ αυτό πονούσε τόσο πολύ το κεφάλι του», δήλωσε η μητέρα στο WIS.

Οι γιατροί πέρασαν επίσης οκτώ ώρες δίνοντας στον Ray νάτριο και κάλιο για να ρυθμίσουν το αίμα του.

Μετά από όλα αυτά ο 10χρονος ξύπνησε, ζήτησε φαγητό και δε θυμόταν τι είχε συμβεί. Ο Ray πλέον έχει αναρρώσει πλήρως και είναι καλά στην υγεία του. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top