Ινδία: Πώς έγινε το σιδηροδρομικό δυστύχημα με πάνω από 300 νεκρούς

Λάθος στο ηλεκτρονικό σύστημα σηματοδότησης η αιτία

Σε λάθος στα ηλεκτρονικά σήματα, που έστειλαν ένα τρένο σε λάθος ράγες, αποδίδεται η αιτία του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ινδία με τους περισσότερους από 300 νεκρούς.

«Το ποιος φταίει και για ποιον λόγο συνέβη θα μας το πει η έρευνα», είπε ο υπουργός Σιδηρόδρομων της Ινδίας, Ashwini Vaishnaw στην τηλεοπτικό σταθμό New Delhi.

Ινδία: Δεκάδες οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η αλλαγή που έγινε κατά την ηλεκτρονική σύμπλεξη ευθύνεται για το σιδηροδρομικό δυστύχημα».

Σύγκρουση τρένων στην Ινδία: Τουλάχιστον 288 νεκροί και 850 τραυματίες

Την ώρα που οι τραυματίες είναι εκατοντάδες, οι αρχές εργάζονταi για να καθαρίσουν τα κατακερματισμένα συντρίμμια δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών που εκτροχιάστηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην ανατολική Ινδία.

Τραγωδία στην Ιταλία: Τουριστικό λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India, οι προκαταρκτικές έρευνες αποκάλυψαν ότι δόθηκε σήμα στο τρένο Coromandel Express, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Καλκούτα- Μαντράς, να εισέλθει στην κύρια γραμμή των γραμμών, αλλά αργότερα αποσύρθηκε.

Τουρκία: Η νέα κυβέρνηση Ερντογάν – Εκτός Ακάρ, Τσαβούσογλου, Σοϊλού

Η αμαξοστοιχία εισήλθε σε άλλη γραμμή και συγκρούστηκε με εμπορευματική αμαξοστοιχία που ήταν σταθμευμένη εκεί με ταχύτητα 130 χιλιομέτρων την ώρα.

«Κανένας υπεύθυνος για το ατύχημα δεν θα γλιτώσει», δεσμεύθηκε ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος επισκέφθηκε το Σάββατο το σημείο της τραγωδίας και τραυματίες στο νοσοκομείο.

«Προσεύχομαι να ξεπεράσουμε αυτή τη θλιβερή στιγμή το συντομότερο δυνατό», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top