Σίδνεϊ: Μεγάλη φωτιά σε επταώροφο κτίριο - Κατέρρευσαν τμήματά του

Εκκενώθηκαν αρκετά γειτονικά κτίρια

Μεγάλη φωτιά σε επταώροφο κτίριο στο Σίδνεϊ / Βίντεο από AP

Συναγερμός σήμανε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας για μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε επταώροφο κτίριο στο κέντρο της πόλης.

Τραγωδία στη Γουιάνα: Κάηκαν 19 κορίτσια σε κοιτώνα σχολείου

Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες με 20 οχήματα επιχειρούν για να κατασβέσουν την πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί σε επταώροφο κτίριο στο κέντρο του Σίδνεϊ και επεκτείνεται και σε άλλα, ανακοινώθηκε από τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

«Το κτίριο καταρρέει, ενώ η πυρκαγιά αρχίζει να επεκτείνεται σε γειτονικά κτίρια, μεταξύ των οποίων πολυκατοικίες», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι πυροσβέστες της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, οι οποίοι έχουν αποκλείσει την περιοχή.

 

Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν πυροσβέστες να προσπαθούν να κατασβέσουν την πυρκαγιά σε κτίριο το οποίο βρίσκεται κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο έχει τυλιχθεί επίσης στις φλόγες. Οι  εικόνες από τη φωτιά συγκλονίζουν.

«Τρομερή πυρκαγιά στο Σάρι Χιλς στην εκλογική περιφέρειά μου. Παρακαλώ να παραμείνετε ασφαλείς και να ακούτε τις οδηγίες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης», έγραψε στο Twitter η βουλευτής Τάνια Πλίμπερσεκ.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες ή νεκρούς. 

Φλεγόμενα συντρίμμια έχουν επίσης πέσει σε εξώστη γειτονικού κτιρίου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top