Απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν: «Το Κίεβο έστειλε drones στο σπίτι του»

Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι στόχος των Ουκρανών ήταν ο Ρώσος πρόεδρος

Στόχος ουκρανικών drones έγινε το σπίτι του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ώστε να τον δολοφονήσουν, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Οι ρωσικές αρχές κατηγόρησαν την Τετάρτη την Ουκρανία ότι προσπάθησε να επιτεθεί τη νύχτα στο Κρεμλίνο με δύο drones.

 

Το Κρεμλίνο κατήγγειλε την υποτιθέμενη απόπειρα επίθεσης ως «τρομοκρατική ενέργεια» και υπογράμμισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις του στρατού και της ασφάλειας απενεργοποίησαν τα drones, προτού προλάβουν να χτυπήσουν. 

Σε δήλωση που μεταδόθηκε από τα ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων, αναφέρθηκε ότι δεν υπήρξαν θύματα. Πρόσθεσε δε ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ασφαλής και συνεχίζει να εργάζεται με το πρόγραμμά του.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τις ουκρανικές αρχές, ενώ το Κρεμλίνο δεν παρουσίασε κανένα στοιχείο από το αναφερόμενο περιστατικό και η δήλωση ήταν λακωνική, χωρίς πολλές λεπτομέρειες.

Το Tass επικαλέστηκε τη δήλωση ότι το Κρεμλίνο θεωρεί την εξέλιξη ως σκόπιμη απόπειρα κατά της ζωής του Πούτιν ενόψει της Ημέρας της Νίκης που γιορτάζει η Ρωσία στις 9 Μαΐου.

Η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει «όταν και όπου κρίνει σκόπιμο», ανέφερε το ρεπορτάζ Tass, επικαλούμενο τη δήλωση.

«Η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο»   

«Η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο», τόνισε σήμερα η ουκρανική προεδρία.

«Φυσικά, η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κρεμλίνο», δήλωσε ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μήνυμά του σε δημοσιογράφους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top