Έκλεβε έμβρυα και καρδιές από νεκροτομείο - Τα πουλούσε στo Facebook

Η 36χρονη είχε πρόσβαση στην ιατρική σχολή λόγω της δουλειάς της

ΗΠΑ: 36χρονη Πούλησε Καρδιές Και Πνεύμονες Μέσω Facebook

Μια 36χρονη, πρώην εργαζόμενη σε νεκροτομείο του Αρκάνσας, πούλησε είκοσι κουτιά με μέλη από πτώματα σε έναν άνδρα που γνώρισε μέσω Facebook

Η Candace Chapman Scott κατηγορείται ότι έκλεψε μεταξύ άλλων, κρανία, οστά και δόντια πτωμάτων από μια ιατρική σχολή και τα πούλησε σε έναν άνδρα από την Πενσυλβανία για 11.000 ευρώ.

Η 36χρονη κατηγορείται ότι πούλησε εγκέφαλους, καρδιές, πνεύμονες και άλλα όργανα σε άνδρα που γνώρισε στο Facebook - Facebook

Όπως έγινε γνωστό, μέρος της δουλειάς της στο νεκροτομείο της πολιτείας του Αρκάνσας ήταν η μεταφορά, αποτέφρωση και ταρίχευση λειψάνων. 

 

 

Κατηγορείται ότι προσέγγισε τον αγοραστή τον Οκτώβριο του 2021, προσφέροντάς του έναν πλήρως ταριχευμένο εγκέφαλο. 

«Απλώς από περιέργεια, μήπως θα γνωρίζατε κάποιον στην αγορά που να ενδιαφέρεται για έναν απόλυτα ταριχευμένο εγκέφαλο;», έγραφε το μήνυμα που έστειλε στον Jeremy Lee Pauley.

Ο Jeremy Lee Pauley φέρεται να είναι ο αγοραστής των οργάνων που πούλησε η πρώην εργαζόμενη στο νεκροτομείο του Αρκάνσας - Facebook

Ο Jeremy Lee Pauley φέρεται να είναι ο αγοραστής των οργάνων που πούλησε η πρώην εργαζόμενη στο νεκροτομείο του Αρκάνσας - Facebook

Τους επόμενους εννέα μήνες του πούλησε επίσης έμβρυα, καρδιές, γεννητικά όργανα, πνεύμονες, δέρμα και εγκεφάλους. Κατηγορείται κιόλας ότι κάποια στιγμή του πούλησε υπολείμματα ενός εμβρύου με… έκπτωση, γιατί όπως του είπε δεν ήταν «σε εξαιρετική κατάσταση».

Η 36χρονη δήλωσε αθώα για τις κατηγορίες που τη βαρύνουν, μεταξύ αυτών, της συνωμοσίας για διάπραξη απάτης μέσω ταχυδρομείου, συνωμοσίας για διακρατική μεταφορά κλεμμένης περιουσίας, κ.α.

Οι αρχές ζήτησαν την προφυλάκισή της, ενώ σήμερα αναμένεται να γίνει ακρόαση για το αν θα δοθεί εγγύηση. Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι πρέπει να παραμείνει στη φυλακή μέχρι τη δίκη, καθώς θεωρείται ύποπτη φυγής.

Οι αρχές έμαθαν για τις 16 συναλλαγές με τον Pauley που έγιναν μέσω PayPal, αφού έλαβαν καταγγελίες πέρσι για τον άνδρα.

Ο Pauley κατηγορείται για πλημμέλημα που αφορά σε κατάχρηση πτώματος και άλλες κακουργηματικές πράξεις που αφορούν σε κλεπταποδοχή. Ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και η προκαταρκτική του ακρόαση έχει οριστεί για τις 7 Ιουνίου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top