Bραζιλία: Μπήκε με τσεκούρι σε παιδικό σταθμό και σκότωσε τέσσερα παιδιά!

Συνελήφθη 25χρονος για την επίθεση - Άγνωστο το κίνητρό του

Εικόνες έξω από τον παιδικό σταθμό όπου 25χρονος επιτέθηκε με τσεκούρι σε παιδιά, σκοτώνοντας 4 και τραυματίζοντας τουλάχιστον άλλα 5/ ΑΡ

Φρίκη προκαλεί η επίθεση με μπαλτά σε παιδικό σταθμό στην πόλης Μπλουμενάο της νότιας Βραζιλίας, κατά την οποία τέσσερα παιδιά, ηλικίας 5 έως 7 ετών, έχασαν τη ζωή τους. Τουλάχιστον πέντε ακόμα, τραυματίστηκαν.

ΗΠΑ: Νέο βίντεο-σοκ από το μακελειό στο σχολείο του Νάσβιλ

«Ένα άτομο οπλισμένο μπήκε στο σχολείο και σκότωσε τέσσερα παιδιά. Υπάρχουν επίσης τέσσερα τραυματισμένα», εξήγησε πηγή της τοπικής κυβέρνησης στην Πολιτεία Σάντα Καταρίνα.

Οι αρχές δήλωσαν ότι ο δράστης πήδηξε πάνω από έναν από τους τοίχους του σχολείου για να μπει μέσα. Ο 25χρονος άνδρας παραδόθηκε σε αστυνομικό τμήμα και συνελήφθη. Δε φαίνεται να έχει καμία σχέση με το σχολείο, αλλά το κίνητρο του μακελειού που προκάλεσε παραμένει άγνωστο.

Το νοσοκομείο Σάντο Αντόνιο στην πόλη Μπλουμενάο ανακοίνωσε ότι τέσσερα παιδάκια, ηλικίας από μηνών έως δύο ετών, περιθάλπονται εκεί μετά την επίθεση. 

Εικόνες που μεταδόθηκαν σε τοπικά δίκτυα έδειχναν γονείς να κλαίνε έξω από τον ιδιωτικό παιδικό σταθμό που ονομάζεται Cantinho do Bom Pastor.

Ο πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα αποκάλεσε «τερατούργημα» την επίθεση αυτή, χαρακτηρίζοντάς τη ως μια «απαράδεκτη, παράλογη πράξη μίσους και δειλίας» εναντίον «αθώων, ανυπεράσπιστων παιδιών» σε μήνυμά του στο Twitter.

Οι επιθέσεις σε σχολεία στη Βραζιλία είναι ασυνήθιστες, αλλά άρχισαν να συμβαίνουν με μεγαλύτερη συχνότητα τα τελευταία χρόνια. Την περασμένη εβδομάδα, ένας μαθητής στο Σάο Πάολο μαχαίρωσε μια δασκάλα, σκοτώνοντάς την και τραυμάτισε επίσης αρκετούς άλλους στο Σάο Πάολο.

Το Blumenau, μια πόλη 366.000 κατοίκων, φημίζεται για το ετήσιο φεστιβάλ Oktoberfest.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top