Σκληρό βίντεο: Η στιγμή που εκρήγνυται η βόμβα στα χέρια του Ρώσου blogger

Στα πλάνα διακρίνεται και η γυναίκα που κατηγορείται για τη δολοφονία του

Η στιγμή της έκρηξης στο καφέ στην Αγία Πετρούπολη, όπου έδινε ομιλία ο Ρώσος blogger - Reuters

Η στιγμή της δολοφονίας του Ρώσου blogger Βλάντλεν Τατάρσκι την περασμένη Κυριακή στην Αγία Πετρούπολη καταγράφηκε σε βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας. 

Αγία Πετρούπολη: Παγιδευμένο με εκρηκτικά «βραβείο» σκοτώνει Ρώσο blogger

Σε αυτό φαίνεται ο στρατιωτικός blogger, ο οποίος ήταν ένθερμος υποστηρικτής της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, να βγάζει από ένα κουτί την προτομή ενός στρατιώτη και να τη θαυμάζει. Λίγο αργότερα τοποθετεί ξανά την προτομή στο κουτί της και τότε σημειώνεται η έκρηξη που τον σκότωσε και τραυμάτισε δεκάδες άλλα άτομα, που παρακολουθούσαν την ομιλία του. 

 

 

Όπως αποδείχθηκε στην προτομή αυτή είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός. Η Ντάρια Τρέποβα, η οποία συνελήφθη χθες από την αστυνομία, φέρεται να ήταν εκείνη που μετέφερε στο καφέ την παγιδευμένη προτομή. 

Στο βίντεο μάλιστα που έχει καταγράψει τις τελευταίες στιγμές του Τατάρσκι, φαίνεται και η Τρέποβα, την οποία προσκάλεσε ο blogger να καθίσει σε μια θέση πλάι από τη σκηνή, αποκαλώντας την Ντάστια. 

 

 

Στο βίντεο αυτό, η Ντάρια εμφανίζεται να σηκώνει κάποια στιγμή τα χέρια της μπροστά στο σώμα της, σαν να θέλει να προστατευτεί από κάτι και στη συνέχεια να φέρνει στο πρόσωπό της. Πάντως δεν είναι ξεκάθαρο, αν οι χειρονομίες αυτές δείχνουν πως η Τρέποβα γνώριζε κάτι για τον εκρηκτικό μηχανισμό. 

 

 

Πάντως, η ίδια, σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές λίγες ώρες μετά τη σύλληψή της, φαίνεται να παραδέχεται ότι εκείνη ήταν που παρέδωσε την προτομή – βόμβα στο καφέ, χωρίς όμως να αποκαλύπτει αν γνώριζε τι περιείχε το κουτί ή πού το βρήκε.  Δεν αποκλείεται μάλιστα να παραδέχθηκε την εμπλοκή της μετά από πιέσεις των αστυνομικών. 

Ο Τατάρσκι, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Μαξίμ Φομίν, είχε περισσότερους από 560.000 ακόλουθους στο Telegram και ήταν ένας από τους πιο διακεκριμένους blogger για στρατιωτικά θέματα, που υπερασπιζόταν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αν και συχνά κατηγορούσε τα ανώτερα στελέχη του ρωσικού στρατού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top