Ουκρανία: Στο δωμάτιο - κρησφύγετο του Ζελένκσι - «Εδώ μένω έναν χρόνο»

Το κουστούμι «σύμβολο» της λήξης του πολέμου

Ένας χρόνος από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Έναν χρόνο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδειξε για πρώτη φορά το κρησφύγετό του στο οποίο βρίσκεται από την έναρξη του πολέμου.

Ένας χρόνος από την έναρξη του πολέμου- «Θέλουμε ξανά Ειρήνη στην Ουκρανία»

Στο βίντεο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας ξενάγησε τον Ουκρανό δημοσιογράφο Ντμίτρο Κομαρόβ στο δωμάτιο στο γραφείο του και του περιεγράψε τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές που έζησε εκεί. 

Εδώ μένω εδώ και έναν χρόνο. Αγαπώ την οικογένειά μου, αλλά για μένα, ως πρόεδρος, το να βρίσκομαι εδώ ήταν προτεραιότητα.

Ακόμα, έδειξε και την ντουλάπά του, στην οποία υπάρχει ένα κοστούμι - σύμβολο της λήξης του πολέμου. «Αυτό είναι ένα σύμβολο ότι ο πόλεμος σύντομα θα τελειώσει, θα κερδίσουμε. Είναι ένα σύμβολο νίκης, περιμένει τη νίκη», δήλωσε.

 

Ένας χρόνος πόλεμος στην Ουκρανία - Το μήνυμα του Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι εκτίμησε χθες ότι η νίκη ενάντια στη Ρωσία είναι δυνατή αυτό το έτος, εάν οι δυτικοί της εταίροι τηρήσουν τον λόγο τους για στρατιωτική βοήθεια.

«Εάν οι εταίροι τηρήσουν τον λόγο τους και σεβαστούν τις προθεσμίες, μας περιμένει μια αναπόφευκτη νίκη (...) Την θέλω πραγματικά φέτος», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου κατά την πρώτη επέτειο της ρωσικής εισβολής.

Προέτρεψε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, τον στρατηγό Μαρκ Μίλι, να επιταχύνει τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία.

Ρωτήθηκε για ένα σχόλιο που αποδίδεται στον Μίλι, ότι η Ουκρανία δεν θα καταφέρει να εκδιώξει τις ρωσικές δυνάμεις από όλα τα κατεχόμενα εδάφη και απάντησε ότι δεν τον άκουσε να λέει κάτι τέτοιο στη συνάντηση που είχαν. «Αν το πιστεύει αυτό, τότε θα έπρεπε να αυξήσει την ταχύτητα με την οποία παραδίδονται όπλα στην Ουκρανία», πρόσθεσε.

Ακόμα, επεσήμανε ότι είναι ανοιχτός στο να εξετάσει μέρη του αποτελούμενου από 12 σημεία ειρηνευτικού σχεδίου της Κίνας για τον τερματισμό του πολέμου που διεξάγει η Ρωσία στην χώρα του.

Αναφερόμενος στο κείμενο του ειρηνευτικού σχεδίου που πρότεινε η Κίνα, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι στο έγγραφο αυτό, «μου φαίνεται ότι υπάρχει σεβασμός της εδαφικής μας ακεραιότητας, πράγματα που αφορούν την ασφάλεια. Πρέπει να συνεργαστούμε με την Κίνα σε αυτό το θέμα. Νομίζω ότι η Κίνα αποκάλυψε τις σκέψεις της. Η Κίνα άρχισε να μιλάει για την Ουκρανία και αυτό δεν είναι κακό».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top