Στόλτενμπεργκ: H Ουκρανία πρέπει να λάβει τα όπλα που χρειάζεται

«Ο Πούτιν προετοιμάζεται για περισσότερο πόλεμο»

Βίντεο από Reuters που καταγράφει βομβαρδισμούς στο Κίεβο

Η Ουκρανία επανέλαβε την έκκλησή της προς τις δυτικές χώρες για μαχητικά αεροσκάφη που θα βοηθήσουν στην αποτροπή της εισβολής της Μόσχας.

Μισέλ σε Ζελένσκι: «Καλώς ήρθατε στο σπίτι, καλώς ήλθατε στην ΕΕ»

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας, όταν ρωτήθηκε ποια στρατιωτική βοήθεια αναζητά τώρα η χώρα του, έδειξε στους δημοσιογράφους μια εικόνα ενός μαχητικού αεροσκάφους.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι πίεσε εξάλλου σκληρά για μαχητικά αεροσκάφη την περασμένη εβδομάδα, όταν επισκέφθηκε το Λονδίνο, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες στο μόλις δεύτερο ταξίδι του στο εξωτερικό μετά την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Αυτή η έκκληση ήρθε λίγες μέρες αφότου οι δυτικοί σύμμαχοι υποσχέθηκαν να παρέχουν στο Κίεβο τανκς.

Αυτό που έχουν στο μυαλό τους οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, πάντως, είναι πώς θα μπορέσουν να διατηρήσουν μια σταθερή προμήθεια πυρομαχικών στην Ουκρανία χωρίς να εξαντλήσουν τα αποθέματά τους.

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η Ουκρανία χρησιμοποιεί έως και 6.000-7.000 βλήματα πυροβολικού κάθε μέρα, περίπου το ένα τρίτο της αντίστοιχης ημερήσιας ποσότητας της Ρωσίας.

Πόλεμος Ουκρανία: Την κατάληψη της Σολεντάρ ανακοίνωσε η Ρωσία

Στόλτενμπεργκ: «Ο Πούτιν προετοιμάζεται για περισσότερο πόλεμο»

Την ίδια ώρα, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, επανέλαβε ότι η Συμμαχία πρέπει να διασφαλίσει πως η Ουκρανία θα λάβει τα όπλα που χρειάζεται «για να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο», ενώ σημείωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν προετοιμάζεται για ειρήνη, αλλά, αντιθέτως, «προετοιμάζεται για περισσότερο πόλεμο».

 

 

«Δεν βλέπουμε κάποια ένδειξη ότι ο πρόεδρος Πούτιν προετοιμάζεται για ειρήνη. Αυτό που βλέπουμε είναι το αντίθετο, προετοιμάζεται για περισσότερο πόλεμο, για νέες επιθέσεις. Αυτός είναι ένας εξαντλητικός πόλεμος φθοράς, επομένως μια μάχη σε υλικοτεχνικό επίπεδο» πρόσθεσε ο ίδιος, αναφερόμενος στις ανάγκες της Ουκρανίας για περισσότερα όπλα και συνομιλίες για την πιθανή παροχή αεροσκαφών στην εμπόλεμη χώρα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top