Ισραήλ: Νέα επίθεση με δύο τραυματίες στην Ιερουσαλήμ

Σοκαρισμένοι ακόμα από την χθεσινή επίθεση με τους επτά νεκρούς

Νέα επίθεση σημειώθηκε το πρωί κοντά στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, λίγες μόλις ώρες μετά από τη χθεσινή αιματηρή επίθεση στα περίχωρα της πόλης, με αποτέλεσμα επτά άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. 

 

 

Σύμφωνα με τον Στρατιωτικό Ραδιοσταθμό του Ισραήλ, από τη νέα αυτή επίθεση τραυματίστηκαν δύο άτομα. 

Ισραήλ: Τουλάχιστον 7 νεκροί από πυροβολισμούς σε συναγωγή

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, ενώ ο ένοπλος δράστης φαίνεται πως εξουδετερώθηκε από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.

Όπως αναφέρει η Jerusalem Post οι τραυματίες είναι ένας 23χρονος κι ένας 47χρονος, η ζωή των οποίων δε διατρέχει κίνδυνο.

Ισραήλ: 42 συλλήψεις για την επίθεση στη συναγωγή

Την ίδια ώρα η αστυνομία του Ισραήλ προχώρησε σε 42 συλλήψεις για τη χθεσινή επίθεση κοντά σε συναγωγή

«Η αστυνομία συνέλαβε 42 υπόπτους για να τους ανακρίνει, ορισμένοι ανήκουν στην οικογένεια του τρομοκράτη», διευκρίνισε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή σε επίθεση σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ - AP

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή σε επίθεση σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ - AP

Χθες το βράδυ, Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ και σκότωσε επτά ανθρώπους κοντά σε συναγωγή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ στη διάρκεια της προσευχής του Σαββάτου, προτού να πέσει και ο ίδιος νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα ότι ενισχύει τις δυνάμεις του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μία ημέρα μετά την επίθεση στη συναγωγή.

«Έπειτα από αξιολόγηση της κατάστασης από τις IDF (Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας), αποφασίστηκε να ενισχυθεί η Μεραρχία της Ιουδαίας και της Σαμάρειας (Δυτική Όχθη) με ένα επιπρόσθετο τάγμα», ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top