Νοθεία τροφίμων: Προσθέτουν χρωστικές, συντηρητικά, χημικά για το κέρδος

Τι αναφέρει επιστημονική ανασκόπηση για την υγεία μας - Τι να προσέχουμε

Νοθεία τροφίμων: Συνηθισμένες πρακτικές και επιπτώσεις στην υγεία

Διάφορες μορφές νοθείας των τροφίμων και οι συνέπειες για την υγεία μας αναλύονται σε επιστημονική ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του mdpi “Foods”.

Η νοθεία τροφίμων αναφέρεται στη σκόπιμη αλλοίωση της ποιότητας των τροφίμων.

Η νοθεία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την προσθήκη συστατικών για την τροποποίηση διαφορετικών ιδιοτήτων των τροφίμων για οικονομικό όφελος.

Μεταξύ των ιδιοτήτων που αλλοιώνονται με τη νοθεία περιλαμβάνονται η διάρκεια ζωής, το χρώμα, η εμφάνιση, η γεύση, το βάρος κ.ά.

Πρακτικές Νοθείας Τροφίμων

  • Μία πρακτική νοθείας τροφίμων είναι η διακόσμηση με τεχνητές χρωστικές
  • Ένας άλλος τρόπος είναι η προσθήκη παράνομων συντηρητικών για την προστασία της εξωτερικής φρεσκάδας
  • Σύνηθης είναι και η αντικατάσταση τροφίμων υψηλής ποιότητας με προϊόντα κατώτερης ποιότητας
  • Κυκλοφορεί νοθευμένο ελαιόλαδο, κρασί και αλκοόλ
  • ψεύτικο μέλι
  • νοθευμένος κρόκος
  • ενώ νοθεία γίνεται ακόμα και στα φρούτα, όταν χρησιμοποιούνται χημικές ουσίες για τεχνητή ωρίμανσή τους.
  • Υπάρχει η περίπτωση όπου επικίνδυνο κόκκινο χρώμα εγχέεται σε καρπούζια.
  • Για τη βελτίωση της συνοχής γαλακτοκομικών προϊόντων έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμα και απορρυπαντικά!

Πλήρη αποκατάσταση στο στρώμα του όζοντος μέσα σε 40 χρόνια «βλέπει» ο ΟΗΕ

Οι Επιπτώσεις Στην Υγεία Μας

Κάποιες από τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην υγεία μας τα νοθευμένα τρόφιμα είναι

  • διάρροια
  • ναυτία
  • αλλεργική αντίδραση
  • διαβήτης
  • καρδιαγγειακές παθήσεις 
  • Επιπλέον ορισμένα νοθευμένα τρόφιμα έχουν και καρκινογόνες ιδιότητες.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top