Καλίν: «Σοβαρές συνέπειες θα έχει η Ελλάδα αν επεκτείνει τα χωρικά ύδατα»

Νέες απειλές από τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας

Νέες απειλές της Τουρκίας εναντίον της χώρας μας - Βίντεο από ΣΚΑΙ

Ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας «εκτόξευσε» νέες απειλές εναντίον της χώρας μας τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα θα έχει σοβαρές συνέπειες αν επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στην Κρήτη».

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, ο Καλίν σε ερώτημα δημοσιογράφου ποια θα είναι η αντίδραση της Τουρκίας, εάν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στην Κρήτη απάντησε: «Δεν θα το δεχτούμε αυτό, θα έχει σοβαρές συνέπειες. Θα αντιδράσουμε δυναμικά».

Τουρκία: «Mπαράζ» παραβιάσεων στο Αιγαίο - Ο Ακάρ κατηγορεί την Ελλάδα

«Το είπε πρόσφατα και ο υπουργός Εξωτερικών, ότι οποιαδήποτε επέκταση άνω των 6 μιλίων, όχι 12 μιλίων, θα αντιμετωπίσει την άμεση αντίρρηση, την αντίθεση και τη σφοδρή αντίσταση από την Τουρκία. Να το ξεκαθαρίσουμε. Αφήστε τα 12 μίλια, δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε αν τα επεκτείνουν και πάνω από 6, 7, 8 και 9 μίλια. Και αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες για την Ελλάδα. Περιμένουμε και ελπίζουμε να μην καταφύγουν σε τέτοιο δρόμο. Αν κάνουν βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, δεν θα τα αφήσουμε ποτέ αναπάντητα» είπε ο Καλίν σε συνέντευξή του.

Ακάρ: «Λάθος οι υπολογισμοί της Ελλάδας για το Καστελόριζο»

«Διότι η επέκταση της Κρήτης στα 12 μίλια σημαίνει πως ένα πλοίο δικό μας η διεθνές πλοίο που ξεκινά απο την Μαύρη Θάλασσα, τον Μαρμαρά ή τις δικές μας περιοχές στο Αιγαίο, για να φτάσει στη Μεσόγειο θα πρέπει να περάσει μόνο απο τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Αυτό δεν μπορούμε να το δεχτούμε. Είναι εναντίον τους διεθνούς δικαίου, του δικαίου της Θάλασσας και τoυ εθιμικού δικαίου» πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top