Τουρκία: Συναγερμός - Συντριβή αεροσκάφους της Turkish Stars στο Ικόνιο

Δείτε βίντεο - Συγκρούστηκε με πουλί

Τουρκία: Συντριβή αεροσκάφους της Turkish Stars στο Ικόνιο

Μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-5 της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων της Turkish Stars συνετρίβη πριν λίγο στο Ικόνιο της Τουρκίας.

Economist: Προβλέπει κλιμάκωση της έντασης Ελλάδας-Τουρκίας το 2023

Σημειώνεται ότι ο πιλότος είναι καλά στην υγεία του, καθώς κατάφερε να χρησιμοποιήσει εγκαίρως το εκτινασσόμενο κάθισμα και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, επικαλούμενα το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας. 

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τόπος συντριβής του αεροσκάφους ήταν πολύ κοντά στην κεντρική φυλακή της περιοχής Karatay. Πρόκειται για ακατοίκητη περιοχή. 

Επιστολή της Αθήνας στον ΟΗΕ για το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο

Τα ΜΜΕ της Τουρκίας αναφέρουν ότι «Ο πιλότος του αεροσκάφους,  προσγειώθηκε με ένα αλεξίπτωτο χρησιμοποιώντας το εκτινασσόμενο κάθισμα».

Δένδιας στο Καζακστάν: Ο Αναθεωρητισμός δεν είναι ανεκτός στον  21ο αιώνα  

Το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας αναφέρει ότι το αεροσκάφος συγκρούστηκε με πουλί και οι κινητήρες του σταμάτησαν να λειτουργούν μετά από τη σύγκρουση. 

Τουρκία: Προειδοποίηση για τρομοκρατικές ενέργειες σε ευρωπαϊκές πρεσβείες

Αξίζει να αναφερθεί ότι το μαχητικό αεροσκάφος ήταν τύπου F5 και αποτελούσε μέρος των Turkish Stars. Πρόκειται για την ομάδα αεροπορικών επιδείξεων της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. Η Turkish Stars που ιδρύθηκε το 1992, μετρά ήδη δύο ανθρώπινες απώλειες κατά τη διάρκεια αεροπορικών δυστυχημάτων. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top