Βρετανία: Συναγερμός για στρεπτόκοκκο Α – Νεκρά 6 παιδιά

Περισσότερα κρούσματα φέτος σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια

Βρετανία: Συναγερμός για στρεπτόκοκκο Α – Νεκροί 6 μαθητές

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Βρετανίας καθώς έξι παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από μόλυνση με στρεπτόκκοκο Α.

Ο προηγούμενος τραγικός απολογισμός έκανε λόγο για τέσσερις απώλειες.

Σύνφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μεταξύ αυτών που έχασαν τη ζωή τους είναι ένα αγόρι τεσσάρων ετών,  μία μαθήτρια επτά ετών και ένα εξάχρονο παιδί που φοιτούσε σε σχολείο του Σάρεϊ.

Αλτσχάιμερ: Φάρμακο επιβραδύνει τη νόσο - Οι θανατηφόρες παρενέργειες

«Οι στρεπτοκοκκικές λοιμώξεις της ομάδας Α συνήθως οδηγούν σε ήπια ασθένεια και έχουν κοινοποιηθεί πληροφορίες στους γονείς και το προσωπικό σχετικά με τα σημάδια και τα συμπτώματα. Αυτά περιλαμβάνουν πονόλαιμο, πυρετό και μικρές δερματικές λοιμώξεις και μπορούν να αντιμετωπιστούν με πλήρη σειρά αντιβιοτικών από τον γιατρό. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να είναι μια σοβαρή ασθένεια και οποιοσδήποτε με υψηλό πυρετό, σοβαρούς μυϊκούς πόνους, πόνο σε μια περιοχή του σώματος και ανεξήγητο έμετο ή διάρροια θα πρέπει να αναζητήσει αμέσως ιατρική βοήθεια» είπε ο Δρ Γίμι Τσόου, σύμβουλος προστασίας της υγείας στην Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η UKHSA δήλωσε ότι τα κρούσματα της νόσου είναι υψηλότερα φέτος και αποδίδουν την αύξησή τους ενδεχομένως στην άρση των μέτρων που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας της κορωνοϊού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top