«Artemis I»: Κόβουν την ανάσα τα πρώτα πλάνα με θέα τον πλανήτη μας!

Εντυπωσιακές εικόνες από το σκάφoς της NASA

Πλάνα από το σκάφος της NASA / AP

Κόβουν την ανάσα οι πρώτες εντυπωσιακές εικόνες του πλανήτη μας από το σκάφoς της NASA και την αποστολή «Artemis Ι» που κάνουν τον γύρο του κόσμου.

NASA: Εκτοξεύτηκε το «Artemis 1» για τη Σελήνη!

Η ιστορική αποστολή «Artemis Ι» πέταξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, μετά από μήνες αναμονής και δύο απόπειρες εκτόξευσης που ματαιώθηκαν την τελευταία στιγμή λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Πλάνα της Γης από τη NASA

Τα θεαματικά πρώτα πλάνα της Γης που παρέδωσε το διαστημικό σκάφος «Orion» περιλαμβάνουν περισσότερες από εννέα ώρες μετά την έναρξη του ταξιδιού, με το όχημα να απέχει περίπου 57.000 μίλια από τον πλανήτη μας στο ταξίδι του προς τη Σελήνη.

 

 

Είναι η πρώτη φορά από την τελευταία αποστολή του «Apollo», το 1972, που ένα διαστημόπλοιο το οποίο σχεδιάστηκε για να μεταφέρει ανθρώπους στο φεγγάρι καταγράφει τη θέα της Γης.

Η μη επανδρωμένη αποστολή σηματοδοτεί την έναρξη του εμβληματικού προγράμματος Artemis, που φιλοδοξεί να στείλει την πρώτη γυναίκα στη Σελήνη, το νωρίτερο το 2025. Στα σχέδια της NASA είναι η διατήρηση μόνιμης παρουσίας αστροναυτών στη Σελήνη, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής ενός διαστημικού σταθμού σε τροχιά γύρω από τον δορυφόρο της Γης.

Για την αμερικανική διαστημική υπηρεσία, θα είναι το εφαλτήριο για την πρώτη αποστολή στον πλανήτη Άρη.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top