New York Times: Ρώσοι αξιωματούχοι συζήτησαν πιθανή χρήση πυρηνικών

Ανησυχία στην κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Παγκόσμια ανησυχία για τα πυρηνικά του Πούτιν - Βίντεο από STAR

Το ενδεχόμενο η Ρωσία να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στον πόλεμο με την Ουκρανία συζήτησαν υψηλόβαθμοι Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι. Tην αποκάλυψη «βόμβα» μεταδίδουν οι New York Times που επικαλούνται πληροφορίες από Αμερικανούς αξιωματούχους, χωρίς να τους κατονομάζουν, ωστόσο επισημαίνουν ότι στις συζητήσεις δε συμμετείχε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Ρωσία: Επιστρέφει στη συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα

«Ανησυχία» φαίνεται ότι έχει προκληθεί στους κόλπους της κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν που φοβάται ότι οι απειλές Πούτιν περί χρήσης πυρηνικών δεν είναι απλά λόγια αλλά θα γίνουν πράξη, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ρωσία: Εκτόξευσε πύραυλο Σογιούζ που μεταφέρει στρατιωτικό δορυφόρο

Σημειώνεται ότι οι επικαλούμενες πηγές αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία έχει προβεί σε μετακινήσεις πυρηνικών όπλων ή προετοιμάζεται για επίθεση. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι υπογράμμισε στην εφημερίδα ότι παρακολουθούν με σοβαρότητα τις απειλές της Μόσχας, ωστόσο οι ενδείξεις δε μαρτυρούν ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για πόλεμο με πυρηνικά όπλα. 

Ουκρανία: Μπαράζ εκρήξεων στο Κίεβο

Αξίζει να αναφερθεί ότι το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας αναφέρει ότι οι πληροφορίες αναφορικά με τις συζητήσεις των στρατηγών της Ρωσίας κυκλοφόρησαν στην κυβέρνηση Μπάιντεν περί τα μέσα του Οκτωβρίου. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, από την πλευρά τους, δεν αναφέρονται σε λεπτομέρειες σχετικά με τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των Ρώσων. 

Ουκρανία: Αδύνατον να γίνουν εξαγωγές σιτηρών από τα λιμάνια της Μ.Θάλασσας

Ανησυχία, πάντως, προκαλεί η παλαιότερη αναφορά του διευθυντή της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς, για «πιθανή απόγνωση» του Πούτιν να αναδειχθεί νικητής στον πόλεμο στην Ουκρανία και η πιθανή λήψη απόφασης χρήσης πυρηνικών λόγω των αποτυχιών του. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top