Ρωσία: Εκτόξευσε πύραυλο Σογιούζ που μεταφέρει στρατιωτικό δορυφόρο

Ειδικοί χώροι στο Κίεβο σε περίπτωση διακοπής θέρμανσης

Πύραυλος Σογιούζ εκτοξεύτηκε από τη Ρωσία στο διάστημα - Πλάνα από AP

Η Ρωσία εκτόξευσε ένα πύραυλο Σογιούζ που μεταφέρει στο διάστημα ένα στρατιωτικό δορυφόρο, μετέδωσαν σήμερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας.

Ουκρανία: Τρία φορτηγά με σιτηρά οδεύουν προς τον ανθρωπιστικό διάδρομο

Ο πύραυλος, ένας Soyuz-2.1b, εκτοξεύθηκε στις 9:48 π.μ. ώρα Μόσχας (08:48 ώρα Ελλάδας) από το Κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ, ανακοίνωσε το υπουργείο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Το ρωσικό υπουργείο δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με το στρατιωτικό δορυφόρο / AP

Ειδικοί χώροι δημιουργούνται στο Κίεβο για την περίπτωση διακοπής της θέρμανσης

Οι αρχές στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, ετοιμάζουν περισσότερους από 1.000 χώρους σε όλη την πόλη όπου οι πολίτες θα μπορούν να πάνε για να ζεσταθούν στην περίπτωση που το σύστημα θέρμανσης τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω των ρωσικών επιθέσεων, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο.

Ουκρανία: Μπαράζ εκρήξεων στο Κίεβο

Οι επιθέσεις που έχει εξαπολύσει η Ρωσία με πυραύλους και drones έχουν προκαλέσει ζημιά στο 40% των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας και ήδη για μικρό χρονικό διάστημα μεγάλες περιοχές του Κιέβου έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση και υδροδότηση.

Ουκρανία: Αδύνατον να γίνουν εξαγωγές σιτηρών από τα λιμάνια της Μ.Θάλασσας

Σήμερα ο Κλίτσκο ανέφερε στο Telegram ότι οι αρχές της πόλης εξετάζουν διαφορετικά σενάρια. «Το χειρότερο είναι να μην υπάρχει καθόλου ηλεκτρική ενέργεια, να διακοπεί η υδροδότηση και η θέρμανση», επεσήμανε. «Για αυτή την περίπτωση προετοιμάζουμε περισσότερους από 1.000 χώρους θέρμανσης στην πόλη μας», συμπλήρωσε. Οι χώροι αυτοί θα είναι εξοπλισμένοι με γεννήτριες και εκεί θα υπάρχει απόθεμα βασικών αγαθών, όπως πόσιμο νερό.

Eπίθεση με drone στον ρωσικό στόλο στη Σεβαστούπολη

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει ζητήσει από τους Ουκρανούς που έχουν φύγει από τη χώρα να παραμείνουν στο εξωτερικό για τον χειμώνα, ενώ κατηγορεί τη Ρωσία ότι προκαλεί νέα ανθρωπιστική κρίση αναγκάζοντας ακόμη περισσότερους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους από το φόβο ότι θα αναγκαστούν να περάσουν τον χειμώνα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top