Πολωνία: Διαρροή σε αγωγό που μεταφέρει πετρέλαιο από τη Ρωσία στην Ευρώπη

Άγνωστα προς το παρόν τα αίτια της διαρροής στη γραμμή του αγωγού Ντρούζμπα

Σε μία από τις γραμμές του αγωγού πετρελαίου της Ντρούζμπα εντοπίστηκε χθες διαρροή. Ο συγκεκριμένος αγωγός μεταφέρει πετρέλαιο από τη Ρωσία στην Ευρώπη και η διαρροή εντοπίστηκε σε κομμάτι του που βρίσκεται στην κεντρική Πολωνία.

Σύμφωνα με τον πολωνικό φορέα διαχείρισης αγωγών PERN, προς το παρόν τα αίτια της διαρροής παραμένουν άγνωστα όμως το γεγονός προκαλεί ανησυχία καθώς έχουν προηγηθεί οι διαρροές στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream για τις οποίες πολλοί έχουν κάνει λόγο για «σαμποτάζ».

Nord Stream: «Σαμποτάζ με εκρήξεις» δείχνουν οι έρευνες της Σουηδίας

Η δεύτερη γραμμή του αγωγού και άλλα στοιχεία της υποδομής της PERN λειτουργούν κανονικά, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Σε αυτό το σημείο, όλες οι υπηρεσίες της PERN (τεχνική, επιχειρησιακή, πυροσβεστική υπηρεσία εντός των εγκαταστάσεων και υπηρεσία περιβαλλοντικής προστασίας) λαμβάνουν μέτρα σύμφωνα με τους αλγόριθμους που προβλέπονται γι'αυτού του είδους την κατάσταση», διευκρινίζει ο πολωνικός φορέας διαχείρισης αγωγών.

Βέλγιο: Γάλλοι οδηγοί περνούν τα σύνορα για να ανεφοδιαστούν με καύσιμα!

Ο αγωγός που το όνομά του σημαίνει «φιλία» στη ρωσική γλώσσα, είναι ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο και τροφοδοτεί με ρωσικό πετρέλαιο χώρες της κεντρικής Ευρώπης όπως η Γερμανία, η Πολωνία, η Λευκορωσία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Τσεχία και η Αυστρία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top