Ιταλία: Αύριο οι εκλογές-Προηγείται η ακροδεξιά Μελόνι

Η Λέγκα&τα Αδέλφια της Ιταλίας «έσπασαν» την καθιερωμένη προεκλογική σιωπή

Λίγες ώρες  πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Ιταλία, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ακροδεξιό κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι θα συγκεντρώσει έως και 27% και μαζί με Σαλβίνι και Μπερλουσκόνι, που θα φτάσουν στο 20%, θα σχηματίσουν κυβέρνηση με την ίδια πρωθυπουργό. 

Η επικεφαλής του κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας αφενός καταδικάζει τον φασισμό, αφετέρου  διατηρεί και  σύμβολο του κόμματός που παραπέμπει στον Μουσολίνι. 

Εμφανίζεται ως πολέμια της πολιτικής των Βρυξελλών αλλά δεν ζητά italexit.

 Στο θέμα της Ουκρανίας, στέκεται στο πλευρό του Κιέβου όμως φαίνεται ότι θα έχει εταίρο τον Ματέο Σαλβίνι που είναι κοντά στον Πούτιν. Μάλιστα έχει κατηγορηθεί ότι πήρε και ρωσική χρηματοδότηση. 

Ο επικεφαλής της ακροδεξιάς  Lέγκας είναι επίσης σκληρός επικριτής της Άγκυρας. Όσο για τον Καβαλιέρε, έχει πιο "στρογγυλεμένες θέσεις" και θέλει ειρήνη και διάλογο στην Ουκρανία. 

Η Λέγκα και τα Αδέλφια της Ιταλίας «έσπασαν» την καθιερωμένη προεκλογική σιωπή

Το κόμμα της Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι αποφάσισε να μην σεβαστεί την καθιερωμένη, σημερινή ημέρα σιωπής, πριν τις αυριανές ιταλικές γενικές εκλογές.

«Η προεκλογική εκστρατεία της κεντροαριστεράς χαρακτηρίσθηκε από ψέματα, μίσος, θέληση να αυξηθούν οι φόροι και οι αποβιβάσεις μεταναστών», τόνισε η Λέγκα, μέσω Instagram, και πρόσθεσε:

«Χθες το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα του Λέτα έκλεισε την εκστρατεία του με αποτυχημένη συγκέντρωση, στη πλατεία του Λαού της Ρώμης, μπροστά σε σημαία της Σοβιετικής Ένωσης. Επιτέλους, μια μικρή, μεγάλη αλήθεια: θυμίζει σε όλους πιό κόμμα χρηματοδοτήθηκε με βαμμένα με αίμα, ρωσικά ρούβλια. Αύριο οι Ιταλοί θα επιλέξουν».

Και τα Αδέλφια της Ιταλίας «έσπασαν» την προεκλογική σιωπή

Μετά την Λέγκα, και τα «Αδέλφια της Ιταλίας» της Τζόρτζια Μελόνι, αποφάσισαν να «σπάσουν» την καθιερωμένη, σημερινή προεκλογική σιωπή.

Με αναφορά στο ίδιο θέμα της ανάρτησης της Λέγκα, ο εκπρόσωπος των «Αδελφών της Ιταλίας» στην βουλή, Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, υπογράμμισε:

«Κόκκινες σημαίες με σφυροδρέπανα στην χθεσινη συγκέντρωση του κεντροαριστερού Ενρίκο Λέτα, με την άδεια του Δημοκρατικού Κόμματος, όπως παραδέχθηκαν οι συμμετέχοντες στην διαδήλωση, οι οποίοι κρατούσαν με ενθουσιασμό τις σημαίες. Ο περιφερειακός συντονιστής του κόμματος, Αστόρε, να διαψεύσει ότι επέτρεψε να χρησιμοποιηθούν, στην πλατεία της συγκέντρωσης, τα σύμβολα μιας αιματηρής και βίαιης δικτατορίας, η οποία προκάλεσε κατομμύρια νεκρούς σε όλο τον κόσμο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top