Ισχυρός σεισμός 7,5 Ρίχτερ στο Μεξικό - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους μετά το «χτύπημα» του Εγκέλαδου

Πανικός στο Μεξικό μετά τον ισχυρό σεισμό 7,5 Ρίχτερ / Βίντεο Reuters

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,5 Ρίχτερ, συγκλόνισε πριν από λίγα λεπτά την πόλη Πλασίτα δε Μορέλος στην πολιτεία Μιτσοακάν, στο κεντρικό Μεξικό, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS).

Σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS), ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,6 βαθμών, το επίκεντρό του εντοπίζεται 37 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Ακουίγια και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε περίπου 15 χιλιόμετρα.

Λόγω της ισχύος του σεισμού, το αμερικανικό κέντρο προειδοποίησης τσουνάμι εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους 1-3 μέτρων στις μεξικανικές ακτές και για μικρότερο (έως και 0,3 μ.) στις ακτές Κολομβίας, Κόστα Ρίκας, Εκουαδόρ, Ελ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλας, Ονδούρας, Νικαράγουας, Παναμά και Περού

 

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνεται το μέγεθος της καταστροφής. Κτίρια έχουν καταρρεύσει και δρόμοι έχουν ανοίξει στα δύο.

 

 

 

Μεξικό: Ακόμα δύο ισχυροί σεισμοί είχαν γίνει σαν σήμερα 

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Μεξικό δοκιμάζεται από το «χτύπημα» του Εγκέλαδου. Αυτό που προκαλεί εντύπωση, όμως, είναι ότι δύο ισχυροί σεισμοί είχαν σημειωθεί στη χώρα την ίδια ακριβώς ημέρα, τη 19η Σεπτεμβρίου.

Ο πιο πρόσφατος ήταν στις 19/9/2017. Η δόνηση είχε μέγεθος 7,1 Ρίχτερ και σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, είχε στοιχίσει τη ζωή σε 369 ανθρώπους.

Ένας από τους μεγαλύτερους σεισμούς που καταγράφηκαν ήταν εκείνος της 19ης Σεπτεμβρίου 1985. Οι νεκροί τότε είχαν ξεπεράσεις τις 5.000, οι τραυματίες ήταν περισσότεροι από 30.000, ενώ χιλιάδες άνθρωποι είχαν μείνει άστεγοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top