Βασίλισσα Ελισάβετ: Έλληνας chef αποκάλυψε το μενού για την κηδεία

Η μικρή παραβίαση στο πρωτόκολλο

Το πρώτο επίσημο δείπνο παραχώρησε χθες στο παλάτι του Μπάκιγχαμ ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ στους διεθνείς ηγέτες που βρίσκονται τις τελευταίες ώρες στην Αγγλία για την τέλεση ταφής της βασίλισσας Ελισάβετ.

Είπαν το τελευταίο «αντίο» στη βασίλισσα Ελισάβετ - Στην κρύπτη η σορός της

κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ - Κάρολος

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ με δυσκολία συγκρατούσε τα δάκρυά του κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου / Φωτογραφία AP 

Βασίλισσα Ελισάβετ: Όταν έκλαψαν οι royals - Ποιοι «έσπασαν» το πρωτόκολλο

Το μενού επιμελήθηκε ο Έλληνας chef, Νίκος Κουλούσιας, ο οποίος  αποκάλυψε στο Star και στη Δέσποινα Μανδελενάκη ότι έγινε «μια μικρή αλλαγή» στο πρωτόκολλο, καθώς ο βασιλιάς Κάρολος τιμά τους υδατάνθρακες σε αντίθεση με τη μητέρα του που τους απέφευγε.

Ο Έλληνας chef του Μπάκιγχαμ, Νίκος Κουλούσιας,

«Υπήρχε μία μικρή αλλαγή του πρωτοκόλλου, όπως γνωρίζουμε στη βασίλισσα απαγορευόταν να σερβίρουμε μακαρόνια, ρύζι, πατάτες, ο,τιδήποτε περιείχε υδατάνθρακα, όμως το αγαπημένο φαγητό του Κάρολου είναι άγρια μανιτάρια που παρέχονται από το Μπαλμόρ, αρνάκι καρέ, και ριζότο, οπότε καταλαβαίνετε  ότι αυτά κάνανε μία παρένθεση ουσιαστικά στο πρωτόκολλο που υπήρχε», ανέφερε ο Νίκος Κουλούσιας.

Ο ίδιος αποκάλυψε στη δημοσιογράφο του Star και τι περιελάμβανε το απογευματινό τσάι για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

«Θα υπάρχουν εκλεκτά γλυκά, θα υπάρχουν διάφορα τσάι από όλες τις χώρες και θα είναι μία επιθυμία της βασίλισσας ουσιαστικά γιατί αγαπούσε πάρα πολύ το afternoon tea. Να σημειώσουμε πως ο βασιλιάς Κάρολος δεν τρώει μεσημεριανό, οπότε θα φάει το πρωινό του που είναι κάποια φρούτα και κάποιοι ξηροί αρποί», είπε ο chef του Παλατιού και συνέχισε: 

«Κάποια από αυτά, είναι γλυκά που αγαπούσε πάρα πολύ, όπως το cheesecake. Όλα αυτά τα είχαμε συγκεντρώσει, για να δώσουμε κι εμείς σαν ομάδα ένα τελευταίο αντίο, κάτι που έγινε αποδεκτό».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top